Pittsburgh har det tufft för tillfället. Senast mötte man just Rangers i MSG och fick stryk med hela 6-1. Idag söker man revansch när man spelar på hemmaplan. Jag kommer dock inte koncentrera mig på ett vinnarspel, utan två stycken skottspel plus en spelarspecial.

  • Match: Pittsburgh – NY Rangers
  • Speltips: Över 57.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/4, 01.05

Pittsburgh är utan skadade Sidney Crosby och under dessa två matcher har man också fått storstryk i båda. Senast var man otroligt virriga bakåt och gav bort flera mål till Rangers som tillslut vann med 6-1 utan egentligen större bekymmer. Crosby gör sina kedjekamrater Pascal Dupuis och Chris Kunitz så fantastiskt bra att det knappt går att beskriva. Nu är dessa två mer eller mindre oanvändbara, eller åtminstone så är man absolut inte lika effektiva och får istället försöka hitta skott och gå på returer osv. Ikväll kommer man förmodligen få sällskap av nya tillskottet från Carolina, Jussi Jokinen. Laget är fortfarande väldigt bra och deras topline för tillfället med Malkin-Iginla-Neal har varit otroligt bra sista matcherna, även om puckarna inte gått in i mål. Lägen har man skapat och press i anfallszon har man nästan varje byte. På dessa två matcher när man har spelat ihop så har man avlossat hela 20 skott tillsammans. Jarome Iginla ser ut att passa in fint med dessa två herrar och kan även hålla i pucken. Deras powerplay går mer eller mindre ut på att Malkin ska hitta Iginla som ska gå på skott. Så har det verkat av det jag sett under dessa två matcher. Därav kommer det bli et litet målskyttespel på honom ikväll. Går vi däremot till skotten som blir mitt huvudspel så har Pittsburgh blivit lite mer ineffektiva framåt nu när Crosby är borta, detsamma gällde när Malkin var skadad. Lägen skapar man alltid en hel del, men klassen på dem är för tillfället lika heta som de brukar. Med tanke på att man inte kan få samma press framåt så släpper man även till en hel del skott mot sig. Tittar man på deras fem senaste matcher så har man klarat dagens lina i fyra av matcherna. Dessutom har man faktiskt förlorat skotten i fyra av dem. Man har tre bra femmor som alla kan anfalla, men det är även en hel del ”brunkare” som gillar att slänga pucken på mål när de kommer in i zon. Jag tror det kan bli en hel del skott ikväll med. När man mötte Rangers i MSG för två dagar sedan så slutade skotten på 66 totalt. Ställer man Tomas Vokoun i kassen blir det definitivt mycket skott emot Pittsburghs målbur.

Pens shots off: 30.08
Pens shots off at home: 29.95
Pens shots def: 28.68
Pens shots def at home: 26.45
Pens shots against Rangers last 10 games: 31.8

Rangers har varit aktiva på spelarmarknaden och skickat iväg storstjärnan Marian Gaborik som uppges dra snett med tränaren John Tortorella. I utbyte fick man en hög med spelare från Columbus, bland annat Derek Brassard som stod för fyra poäng mot Pittsburgh i hans debut. Rangers har denna säsongen fått ihop det mer och har ett högre skottsnitt både bakåt och framåt än vad man hade förra året. På slutet har man också varit i riktigt bra form och matat upp lägen, något man förmodligen kommer göra denna match också mot ett Pittsburgh som inte riktigt är i balans. Rangers har klarat linan i 4 av de 5 senaste matcherna med god marginal. Dessutom har man tre raka matcher där man skjutit som minst 34 skott, vilket är positivt. De såg riktigt bra ut senast och kan förmodligen även fortsätta skapa chanser här. Pittsburghs backar för tillfället är något sega med tanke på att man saknar de två bästa, Paul Martin och Kris Letang. Det lär man kunna utnyttja. Inbördes mellan lagen så har linan gått över i 8 av 10 senaste mötena.

Rangers shots off: 30.81
Rangers shots off on road: 27.37
Rangers shots def: 28.50
Rangers shots def on road: 29.75
Rangers shots against Pens last 10 games: 30.8


Jag tycker vi har goda chanser till att få se en fartfylld match även ikväll. Över 57.5 skott (ordinarie tid) spelas utan att blinka med 6 units till oddset 1.85 hos Betsson. Jämför detta med Bwin som har en högre lina och ett lägre odds. När vi väl är inne på Bwin så kommer det första sidospelet därifrån och det blir Rangers flest skott på mål (regular time) till oddset 2.10 med 3 units. Pittsburgh är inne i en dålig trend medans Rangers har spelat bra de sista matcherna. Det sista sidospelet får 1 unit hos Betsson, Jarome Iginla att göra mål spelas till 3 gånger pengarna.

Över 57.5 skott (1.85) – 6 units
Rangers flest skott på mål – 3 units
Jarome Iginla att göra mål (3.00) – 1 unit 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden