Lunchmatch borta i amerika mellan två lag i toppen av Metropolitan Division. Pittburgh tar emot New York Rangers och det har på senare år blivit lite av ett rivalmöte. Idag kommer jag återigen köra på det jag kört de två senaste matcherna när Pens har spelat, en stekhet målskytt.

  • Match: Pittsburgh - NY Rangers
  • Speltips: David Perron att göra mål
  • Odds: 4.10 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18/1, 18.35

Pittsburgh åkte senast på en förlust borta mot Islanders och det var väl ganska väntat enligt mig. Isles börjar jag mer och mer måla upp som en kandidat till årets Stanley Cup-final och fortsätter de spela så stabilt som man gjort åt båda hållen så vet jag faktiskt inte vilka som ska stoppa dem tillslut. Möjligtvis att det är orutinen som kommer vara det största problemet. Nog om det. När de spelade i fredags så blev David Perron återigen målskytt och detta spel hittade hem för andra gången i rad. Nu söker vi återigen ett mål från hans klubba. Det är Unibet som erbjuder detta generösa odds och de verkar inte förstå hur farlig den killen är för tillfället. Han har länge spelat i en dålig klubb och kanske inte fått ut det han egentligen kan. Nu spelar han med Sidney Crosby och Chris Kunitz. Den förstnämnda kan göra vilken spelare som helst till en poängmakare. Han fick en brunkare som Pascal Dupuis att bli en målmaskin till exempel. Han fick igång Hörnqvist som den här säsongen var en av ligans bästa målskyttar innan han blev skadad. Nu har Perron tagit över den rollen och får nästan lika mycket chanser som Hörnqvist, men jag anser att Perron är bättre individuellt sett än vad Hörnqvist är. Perron har fått en viktig roll i Penguins powerplay och det är han man har sökt sista tiden. Han har gjort fyra mål på fem spelade matcher och har redan hunnit skjuta hela 24 skott på dessa matcher. Med den formen han har så måste det spelas ännu en gång. Unibets oddssättare har förmodligen inte förstått att han är så pass bra som han är.

pittsburgh_200x200rangers_200x200

Rangers vann återigen senast efter att ha blivit nollade i två raka matcher. Segern kom emot Columbus, men spelet såg fortfarande inte så bra ut som det gjort tidigare under säsongen. Man var långa stunder tillbakapressade och hade en del flyt för att kunna ta dessa två poäng. Idag möter man ett av ligans bästa lag offensivt och även fast man haft det ganska enkelt mot Pittburgh de senaste matcherna så blir det alltid tufft mot dem, speciellt på bortaplan. Jag räknar som vanligt med en match där det kommer bli målchanser åt båda håll i mängder. Jag hade tänkt reka ett överspel i skott, men linorna hinner nog tyvärr inte komma upp innan jag ska iväg senare idag. Perron som målskytt hade jag spelat i vilket fall till det här oddset då det är ett rejält överodds. Hade Hörnqvist spelat med Crosby så hade vi inte fått mer än 2.75, kanske 3 gånger pengarna om vi haft tur. Perron är minst lika farlig och med den formen han har så kan vi lätt investera tre units på samma spel som har varit vinnande de två senaste matcherna. Rangers har släppt till väldigt mycket skott senaste matcherna och jag räknar med att Pens skjuter en bit över 30 skott även denna natt.


Perron är glödhet och även fast han möter en av världens bästa målvakter idag så tycker jag han ska få en peng ändå. Vi har vunnit en hel del på honom de senaste matcherna och har råd att slänga iväg samma insats som senast. Mitt spel blir alltså David Perron att göra mål till oddset 4.10 hos Unibet. Insatsen stannar på 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden