Sidney Crosby är tillbaka för Pittsburgh när man tar emot New York Islanders på hemmaplan och den andra slutspelsmatchen i bäst av sju. Pittsburgh vann det första mötet med 5-0 och jag blir inte förvånad om det blir något liknande denna natt också.

  • Match: Pittsburgh – NY Islanders
  • Speltips: Pittsburgh över 3.5 mål
  • Odds: 2.24 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/5, 01.05

Pittsburgh vann den första matchen enkelt för två dagar sedan med hela 5-0. Matchen i helhet var väl ganska jämn spelmässigt, men den stora skillnaden var väl att Pittsburghs målchanser var betydligt mycket farligare. Offensiven i Pens är enormt stark och man gjorde egentligen slarvsylta av Islanders under de två första perioderna. Efter drygt halva matchen hade vi resultatet 5-0 till Pittsburgh och om jag ska vara ärlig så tycker jag det speglar matchbilden ganska bra. Efter 5-0 målet slog man av på takten litegrann och spelade bara av resterande del. Pittsburgh har gått all in under säsongen och man satsar verkligen på att vinna Stanley Cup, allt annat vore nästan ett stort misslyckande med tanke på att det vimlar av världsstjärnor i Pittsburghs trupp. Ikväll gör också världens bäste comeback efter en tids frånvaro. Sidney Crosby har fått klartecken för spel och jag tycker inte direkt det försämrar Pens chanser till att göra mos av ett orutinerat Islanders ännu en gång. Crosby kommer gå in i sin normala femma tillsmamans med Pascal Dupuis och Chris Kunitz. Sid kommer definitivt höja standarden på dessa två, framförallt den sistnämnda som varit lite halvkall när Crosby varit borta. Jag vet inte riktigt hur jag ska motivera detta mer. Det var klasskillnad i den senaste matchen och Islanders vägde bara för lätt. Bara comebacken av Crosby gör att laget kommer få ett helt annat tryck i anfallszon. Pens saknar James Neal och Brooks Orpik.

Islanders gjorde ingen bra match senast eller så är man helt enkelt inte bättre. Offensiven är normalt sett ganska bra och man har ett par spelare som är riktigt duktiga. Däremot så var man helt uddlösa senast och man kom inte alls in på mål för att ta bra avslut. Det kändes som att Pittsburgh försvarsspel var aningen för tungt för ett ungt och orutinerat New York. Det defensiva har jag kritiserat hela säsongen och även målvaktsspelet från Evgeni Nabokov, även om han var inne i ett såkallat stim under en period innan slutspelet började. Han blev utbytt i första matchen efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott. Jag räknar med att han kommer få en betydligt svettigare kväll inatt med tanke på att Pittsburgh får tillbaka Crosby. Den här säsongen har man mött Pittsburgh sex gånger och man har bara vunnit en gång. Matchen var den första inbördes denna säsong och efter det har man fem raka förluster med en målskillnad på 21-5 till fördel för Pittsburgh. Det var klasskillnad rakt igenom senaste matchen och så länge inte Pittsburgh underskattar dessa herrar så får man se minst fyra puckar passera förbi Nabokov/Poulin även denna natt.


Jag tror boosten av att få Crosby tillbaka tillsammans med att man redan är ett mycket bättre lag än Islanders kommer avgöra här. Rutinen väger även tungt och där har Pens fördel. Jag spelar Pittsburgh över 3.5 mål till oddset 2.24 med 6 units. Spelet finns hos Pinnacle.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden