MAXSPEL! Pittsburgh ska göra sin andra hemmamatch och nu måste det bli vinst, något annat är inte godkänt. Islanders har blandat och gett i inledningen, men kan säkerligen ge Pittsburgh en hyfsad match. Jag har hittat ett maxspel här och det är inte ofta det händer i just NHL, men här finns det värde. Än så länge har alla maxspel suttit och vi räknar med att det sitter ikväll också.

  • Match: Pittsburgh – NY Islanders
  • Speltips: Pittsburgh över 2.5
  • Odds: 1.75 @ Betsson
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 30/1, 01.35

Pittsburghs offensiv har sett lite trevande ut i inledningen, men det känns inte som att man ska oroa sig ikväll för det. Ju fler matcher med halvtaskig offensiv så närmar sig både Sidney Crosby och Evgeni Malkin en riktig urladdning. Jag har en känsla av att det kan bli islossning kväll för hemmalaget. Crosby har spelat bättre och bättre medans Malkin ännu inte riktigt kommit upp i normal standard. Ikväll har man en ganska lämplig uppgift framför sig när ett defensivt svagt Islanders gästar Consol Energy Center. Pittsburgh kommer till spel med fullt lag och efter en dålig första hemmamatch mot Toronto så lär man vara heltaggade. Pittsburgh har på hemmaplan haft riktigt enkelt för Islanders där man vunnit 13 av de 14 senaste matcherna på mot laget. Jag tycker dock oddset för en rak vinst för Pens känns något lågt och kommer därför att välja över 2.5 mål som dessutom inkluderar OT/SO, om det nu ska behöva gå så långt. Pittsburgh har på de 10 senaste mötena  gjort minst 3 mål i 9 utav matcherna. Pens har visserligen spelat tre raka matcher där man gjort bara två mål i, men samtidigt har man skapat mycket och tillslut kommer målen också komma. De har en lämplig uppgift mot ett svagt defensivt motstånd och dessutom bör de vara extra taggade på att ge fansen en riktig show med tanke på besvikelsen mot Toronto.

NY Islanders har det tungt i defensiven. Deras backbesättning är bland de sämsta i hela NHL, men samtidigt har man en ganska fin uppsättning av forwards. Det är en av anledningarna till att jag tycker oddset på raka ettan känns för dåligt med tanke på att man kan producera framåt. Målvakten Evgeni Nabokov blandar och ger, men har öppnat säsongen sådär. Han lär få förtroende ikväll och han har faktiskt ganska bra stats mot Pittsburgh, men ikväll känns förutsättningarna lite annorlunda. Islanders backbesättning känns tunnare än förra året och då var den inte bra. Att man sedan tidigare saknar avstängda Lubomir Visnovsky gör inte saken lättare. På Islanders fem matcher iår har man släppt in 2, 3, 4, 4 och senaste matchen 5 mål, vilket visar ganska tydligt att man har brister i defensiven. Att NYI sedan tidigare har problem på bortaplan mot Pens är också självklart ett minus. Inatt kommer det gå undan bland Islanders tröga backar.

Det här oddset är sjukt bra på förhand. Pittsburgh har nån slags revansch att visa inför fansen och möter ett defensivt svagt Islanders. Crosby snittar nästan 2 poäng per match mot Islanders i sin karriär och Malkin har även han ett högt poängsnitt. Över 2.5 mål inkl. OT/SO till 1.75 är sjukt bra. En jämförelse med lite andra bolag som har bland annat över 3.0 till 1.65. Den här bjuder Betsson på, spela snabbt för oddset kommer sänkas. Nu hoppas vi att streaken på maxspel fortsätter.

Twitter @ HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Lets go Pens