Första maj är dagen då storfavoriterna Pittsburgh går in i Stanley Cup-slutspelet. Man tar emot Islanders i en serie på sju matcher och startar på hemma i Consol Energy Center. Räkna med två taggade lag som kommer spela med hög fart.

  • Match: Pittsburgh – NY Islanders
  • Speltips: Över 57.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/5, 01.35

Pittsburgh får gå in i detta slutspel som storfavoriter till slutsegern. Det är inte heller mer än rätt för när man tittar på pappret så är det NHLs vassaste trupp. Det gäller dock att få ihop det som ett lag och som de spelade under andra halvan av säsongen så måste jag säga att det ser ganska lovande ut, även om slutspel är en helt annan femma. Man har under säsongen haft problem med skador vilket gjort att spelet kanske inte klickat helt precis, speciellt på slutet. Matcherna vinner man dock och det tyder självklart på styrka. Framåt har man varit väldigt effektiva, men på senare tid sänkt sitt skottsnitt framåt. Där kommer väl skadorna in som en ganska stor del varför det blivit så. Nu är man dock nästintill skadefria och i skrivande stund saknas bara Sidney Crosby och Brooks Orpik som båda är ”game-time decions” och mycket väl kan spela första matchen. Om vi ska lägga fokus på de spelarna så är det mycket positivt för detta spel om Crosby spelar då han fixar en helt ny dimension i anfallsspelet och dessutom kan han skapa chanser på egen hand. Orpik är ingen spelare som är något större hot framåt, men bakåt är han väldigt nyttig. Han är ganska ”stabbig” av sig vilket gör att han oftast håller sig framför eget mål och är väldigt duktig på att täcka skott. Skulle han inte spela kan jag tänka mig att ett par extra skott når Marc-Andre Fleury i Pittsburgh-kassen. I vilket fall vare sig dom spelar eller inte  så tycker jag spelet är riktigt bra ändå. Offensiven har dessutom sett betydligt mycket bättre ut sedan Kris Letang och Evgeni Malkin har kommit tillbaka från skador. Man får ett annat tryck i anfallszon och skapar mer chanser. Bakåt har man släppt till en hel del chanser på slutet och faktiskt förlorat skotten i 3 av 5 matcher mot Islanders denna säsong. Pittsburgh har klarat linan i 8 av sin 10 senaste matcher.

Pens shots off: 29.96
Pens shots off at home: 30.50
Pens shots def: 29.23
Pens shots def at home: 27.50
Pens shots against Isles last 10 games: 32.6

Islanders har ganska sensationellt tagit sig till slutspel och förmodligen kommer det också ta stopp här. Laget är riktigt bra offensivt och skapar mycket chanser. Som jag sagt tidigare så har man två linor som är riktigt bra framåt med spets som John Tavares och Matt Moulson. Bakåt tycker jag man har en del brister, men man har ändå lyckats anpassa sitt spel utifrån det material man har. Backarna är ganska sega av sig, men man spelar ett spel som gör att dem inte behöver röra på sig såpass mycket. Om Pittsburgh är på humör så kommer man säkert upp till runt 40 skott, men kan nästan garantera att de tar sig upp till minst 30. Detsamma gäller Islanders. Offensiven är god och ska man vinna så måste man framåt för det kommer förmodligen inte att räcka med att bara göra 2-3 mål. Islanders skottsnitt framåt har under andra halvan höjts brutalt mycket. Man kan fullständigt dominera matcher med sina skickliga forwards och jag räknar med att man kommer snurra lite med Pittsburghs aningen sega backar. Därmed inte sagt att jag tror Islanders vinner utan jag tror Pittsburgh tar en ganska komfortabel seger ikväll. Den här säsongen har man klarat linan inbördes i 4 av 5 möten. Alla med ett par skott i. Islanders har klarat linan i 7 av de 10 senaste matcherna, oftast pågrund av att man hamnat en bit över 30 skott framåt. Ikväll räknar jag även med att man kommer få sig en åktur i egen zon.

Isles shots off: 30.96
Isles shots off on road: 30.58
Isles shots def: 28.17
Isles shots def on road: 29.36
Isles shots against Pens last 10 games: 27.6


Jag tror helt enkelt att båda lagen klarar att skjuta 30 skott ikväll och då sitter spelet med marginal. Skulle det inte bli enligt mitt tänk så har båda lagen potential till fler skott än 30 och kan därmed lösa det på egen hand. Jag spelar över 57.5 skott till oddset 1.85 hos med 6 units. Tycker vi har goda chanser till att få se en fartfylld match med mycket chanser. Jämför detta med Bwin som har linan 60.5 till exakt samma odds. Jag kommer även testa ett sidospel på hela matchserien. Pittsburgh -2.5 matcher till oddset 2.40. Har verkligen svårt att se Islanders plocka mer än en match. Spelar 3 units på detta. Båda spelen finnes hos Betsson.

Över 57.5 skott (1.85) – 6 units
Matchserie: Pittsburgh -2.5 matcher (2.40) – 3 units 

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden