Pittsburgh är tillbaks hemma i Consol Energy Center för säsongens tredje möte mot nattens motståndare New York Islanders. Båda lagen har lite problem med defensiven för tillfället och då passar detta spel utmärkt.

  • Match: Pittsburgh – NY Islanders 
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.70 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/3, 00.05

Pittsburgh är ligans förmodligen mest sevärda lag för tillfället. Man har en offensiv linje som är grymt kul att se på, medans man också för tillfället har stora problem till och från i egen zon. Då låter det som ett givet överspel och det är just vad jag tror idag också. Pens är starka på hemmaplan och öser in mål vart man än spelar. Sidney Crosby är helt otroligt bra för tillfället och frågan är om han inte är och nosar på den form han hade innan han fick sin hjärnskakning. Han hittar alla möjliga passningar och hans femma med Pascal Dupuis och Chris Kunitz är ett ständigt hot i anfallszon. Som jag sa till en vän, Evgeni Malkin är en av världens bästa spelare och gör en del poäng, men just nu får Crosby han att se medioker ut. Det visar lite i vilken form han är i just nu. Malkin fick dock en tackling i gårdagens match mot Toronto och är ett frågetecken inför nattens match i skrivande stund. Spelar han så är det ännu ett plus offensivt, men jag tror ändå inte det spelar någon större roll mot ett ganska uselt Islanders. En spelare ni ska hålla koll på ikväll är unge Beau Bennet som har fått en riktigt lovande start bredvid James Neal och Malkin. Pittsburgh har gått över linan med stor marginal i fyra raka matcher. Ingen målvakt bekräftad, men Marc-Andre Fleury har inte varit på topp sista matcherna och han stod igår, vilket bör ge Thomas Vokoun chansen till nattens match. Ni som har sett Vokoun denna säsong vet att hans kapacitet inte varit på topp. På hemmaplan har man heller inte varit alltför bra bakåt och ett offensivt skickligt Islanders kommer garanterat få sina chanser. På de fem sista matcherna har Pens släppt in hela 21 mål och ändå har man gått segrande ur fyra av dem. Totalt har Pittsburgh gått över linan i 16 av 25 matcher denna säsong.

Penguins Overall Scoring: 3.6
Penguins Home Scoring: 3.5
Penguins Scoring Against Islanders 10 Games: 3.5
Penguins Overall Defense: 3.0
Penguins Home Defense: 3.0
The total has gone OVER in 6 of Pittsburgh’s last 7 games
The total has gone OVER in 4 of Pittsburgh’s last 5 games at home
The total has gone OVER in 4 of Pittsburgh’s last 5 games when playing NY Islanders

Islanders imponerar lika mycket offensivt som man läcker bakåt. Deras backar är kanske de sämsta i hela NHL och lägg därtill att man har en målvakt som har sett sina bästa år. Evgeni Nabokov blandar och ger, men oftast visar han att han inte håller måttet längre även fast han spelat upp sig lite under de sista matcherna. Man har mött Pittsburgh två gånger denna säsong och den ena slutade 4-2 till Pens medans Islanders vann med 4-1 senast man besökte Consol Energy Center. En match som var helt bedrövlig från Pittsburghs sida där man knappt hade en farlig målchans under hela matchen. På bortaplan är Islanders ett öppet lag. Man gör många mål framåt och släpper in ungefär lika många. Framåt har man bland annat John Tavares och Matt Moulson. De har egentligen två femmor som är riktigt bra, men samtidigt förlorar man mycket på en svag defensiv och en målvakt som inte håller måttet.  Islanders har gått över linan i 15 av 25 matcher denna säsong.

Islanders Overall Scoring: 3.0
Islanders Road Scoring: 3.6
Islanders Scoring Against Penguins 10 Games: 3.3
Islanders Overall Defense: 3.3
Islanders Road Defense: 3.1

——————————————————————————————————————————

Så som Pittsburgh spelar för tillfället och skapar mängde med bra chanser framåt och samtidigt släpper man till mycket framför egen kasse så är överspelet givet idag med, trots det låga oddset. Jag spelar över 5.5 mål till oddset 1.70 hos Bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden