Pittsburgh Penguins gör idag säsongsdebut när man tar emot New Jersey hemma i Consol Energy Center. Laget har en tung skada som gör att offensiven försvagas något. Detta är något vi ska dra nytta av när man möter ett defensivt starkt Devils, speciellt nu när man spelar på hemmaplan.

  • Match: Pittsburgh – New Jersey
  • Speltips: Under 5.5
  • Odds: 1.92 @ Betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 4/10, 01.00

Hur ska denna kunna gå under linan när det kryllar av offensiv spetskvalité i detta Pittsburgh? Pens kanske har ett av ligans mest namnkunniga forwardsbesättning där Sidney Crosby och Evgeni Malkin alltid är stora hot för motståndarbackarna. Pittsburgh rykte från förra årets slutspel mycket pågrund av sin virrighet i egen zon och framförallt var man lite för tama framför egen kasse. På hemmaplan är Pittburgh ett ganska kontrollerat lag. Man gillar att hålla pucken inom laget och vid ledning så blir det mycket dump and chase och på så sätt försvarar man ledningar ganska bra. Till nattens match har man ett blytungt avbräck. Kris Letang saknas och Pens spel i offensiv zon blir mycket mer negativt påverkat än vad många tror. Samtidigt så tar man istället in Robert Bortuzzo som har sina styrkor defensivt och på så sätt stärker man även defensiven gentemot om Letang skulle vara med. Jag tror Pittsburgh vinner sin öppningmatch, men inte genom någon utskåpning med en massa mål. 3-1 känns som ett rimligt resultat och då är jag mer än nöjd. Förra säsongen spelade man under i 13 av 24 hemmamatcher. Under försäsongen har man bara spelat 2 av 6 matcher under linan, men båda är på hemmais.

161168835_slide

New Jersey är ett lag som bygger hela sitt spel på att dra ner tempot och stänga ute sina motståndare från farliga lägen. Något som man genom åren gjort väldigt bra. Till den här säsongen har man förstärkt laget på målvaktssidan och plockat in Cory Schneider från Vancouver. En värvning som bör passa Devils helt perfekt då Schneider är en mycket mer begåvad målvakt än rutinerade Martin Brodeur. New Jersey har inte heller någon vidare vass offensiv utan kommer som sagt kämpa för att hålla ner motståndarna i antal mål för att kunna gå vinnande ur matcherna. Under försäsongen har man visat prov på det direkt och spelat under i 5 av 6 matcher. Försvarsspelet har ändå varit många lags problem nu på försäsongen, men Devils visar att det sitter redan nu. Förra året lyckades man bara gå över linan i endast 1 av 4 matcher mot Pittsburgh och den matchen slutade 5-1 till just Pens.


Det känns som att det kan bli en hel del premiärnerver där Pittsburgh känns aningen starkare och mer än gärna kommer vilja försvara sin ledning. Dessutom tror jag att man vill ge Marc-Andre Fleury en riktigt bra start så han får upp lite självförtroende igen. Jag tror på en ganska tillknäppt match där Pittsburgh är det spelförande laget. Mitt spel bli under 5.5 mål till oddset 1.92 med 5 units. Spelet är lagt hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden