Pittsburgh har varit i farten de senaste dagarna och plockat upp två spelare. Montreal som ikväll gästar Pittsburgh är kanske påväg neråt i form efter en raketstart medans Pens verkar ha toppat formen rejält.

  • Match: Pittsburgh – Montreal
  • Speltips: Pittsburgh flest skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.75 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/3, 00.05

Pittsburghs form är kanonbra för tilllfället, även om man sista matcherna har haft lite dålig fantasi i anfallszon som säkerligen mycket kan förklaras genom att man saknar Evgeni Malkin och Kris Letang. Däremot är det inte sagt att man saknar lägen, för det finns det gott om även om dem kanske inte är av riktigt samma klass som när de två ovanstående är med i matchen. Nu ska sägas att båda två kanske kan spela ikväll och står just nu i skrivande stund som game-time deccisions, men jag tror inte de kommer spela tillslut. Skulle de vara med så är det bara positivit, men jag tror inte det ska hota detta spel oavsett. Under de senaste dagarna har man varit aktiva på spelarmarknaden och trejdat till sig två spelare. Dallas kapten Brenden Morrow gör debut ikväll medans Douglas Murray får vänta tills på torsdag. Den förstnämnda kommer bli en tillgång för Pittsburgh och kommer förmodligen skapa ännu mera styrka framför motståndarnas mål. Han lär få sina chanser tillsammans med James Neal och Malkin. Montreal är ett bra lag och med tanke på att det offensiva ”kärvat” lite sista matcherna så kommer jag gå på att man ska vinna skotten istället. Man för alltid matcherna på hemmaplan och trots att Montreal har ett bättre snitt på båda fronter så tror jag att man kommer vara ett par skott efter Pittsburgh ikväll. På hemmaplan har man vunnit skotten i 13 av 16 matcher denna säsong, varav en oavgjord. På de senaste tio matcherna så har man vunnit skotten i sju av dem. Man har mötts en gång denna säsong och då vann Montreal skotten med 39-36. En match då Pittsburgh hade Thomas Vokoun i kassen och han släpper erkänt många returer rakt ut. Marc-André Fleury i målet är en helt annan sak och sprider förmodligen lite mer lugn i defensiven. Innan denna match så vann Pittsburgh skotten i nio raka mot Montreal.

Pens shots off: 30.33
Pens shots off at home:
Pens shots def: 28.18
Pens shots def at home:
Pens shots against Montreal last 10 games: 35.3

Montreal är ett lag som har bra koll defensivt, men samtidigt så har man haft det svårt mot Pittsburgh. Jag räknar med att matchen ikväll kommer bli jämn vilket gör att Pittsburgh inte kan slappna av nångång och förmodligen också måste framåt. Montreal har vunnit skotten i 4 av sina 5 senaste matcher, men ikväll tror jag man får se sig besegrade där jag anser att Pens hemmafördel kommer spela in till stor del. Normalt sett med Pittsburghs form så hade jag valt att spela Pens ML, men jag är rädd för att det kommer en plump snart. Laget har ändå 12 raka och man har varit illa ute i ett par matcher nu. Montreal är bra och jag tror att Pittsburgh kommer få kämpa för sina mål idag även om jag i slutet tror att dem står som segrare.

Montreal shots off: 30.87
Montreal shots off on road: 29.13
Montreal shots def: 26.52
Montreal shots def on road: 25.93
Montreal shots against Pens last 10 games: 26.5


Jag tror att Montreal kommer hålla jämna steg med Pens därför väljer jag skottspelet istället för ML på Pittsburgh. Som Pittsburgh-fan tror jag på vinst, inte bara med hjärtat, utan även med hjärnan, men det kommer bli en tuff match. Jag spelar Pittsburgh flest skott på mål (regular time) till oddset 1.75 hos bwin med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden