I förrgår var det återstart i NHL efter de olympiska spelen borta i Ryssland. Många av lagen gör inatt sitt första framträdande på ett par veckor och vissa kommer säkert vara lite rostiga. Jag kommer koncentrera mig på ett spel i matchen mellan Pittsburgh och Montreal.

  • Match: Pittsburgh - Montreal
  • Speltips: Under 58.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 01.05

Pittsburgh är otroligt starka på hemmaplan. Det gäller både offensivt och det defensiva. Idag kommer jag dock ge mig på ett skottspel där jag lite förvånande kommer att välja att spela under ikväll. Pittsburgh skjuter en hel del, men inte alls på samma sätt som man gjort under de tidigare säsongerna. Man är ett hårt arbetande lag som försöker bygga spelet runt notståndrnas kasse vilket ofta resulterar i mycket skott, men på nåt sätt känns det som att lagen läst Pens spel en aning också. Lagen vet att de är giftiga framför mål och jag räknar med att Montreal kommer spela tight framför egen kasse. Jag tror dessutom att det kan vara lite segstartat nu efter uppehållet och att tempot dras ner under matchens gång. En annan sak är att Pittsburgh släpper till väldigt få skott, framförallt på hemmaplan. Man är otroligt duktiga på att stänga ner matcher och dra ner på tempot vid ledning. Sedan saknar man kanske två av lagets bästa offensivt skickliga backar i Kris Letang och Paul Martin. Under säsongen när man saknat en del backar så har man inte haft samma offensiva kraft att fylla på med. De backar som kommer spela ikväll är backar som ska hålla sig i egen zon, även om det finns ett par undantag. I vilket fall är båda Letang och Martin två backar som skapar mer skott framåt. Dessutom är Letang väldigt osäker defensivt vilket gör att defensiven lär prioriteras idag.

620-penguins-main-thumb-620xauto-278521

Montreal spelade igår natt och har en match i benen. Många har inte spelat på ett litet tag och jag tror som sagt intensiteten kommer dö av ju längre matchen lider. Habs är inget lag som skjuter speciellt mycket utan man ligger bland de sämsta i antal skott på mål. Bakåt släpper man till ganska normalt, men samtidigt är man också väldigt duktiga på att stänga ner matcher och dra ner på tempo, lite likt Pittsburgh. Den stora anledningen här är såklart att Habs inte är ett lag som skjuter så mycket och att Pens är stabila bakåt. Jag tror det kan bli en tight match där inget av lagen chansar nåt värre. Det lag som leder inför sista perioden tror jag inte går fram alltför mycket och därför kommer tempot att dö.


Som sagt så tror jag matchen kommer starta ganska starkt, men dö ut ju längre matchen lider. Jag hoppas jag har rätt med denna sammanfattning och kommer att spela på ett skottspel här. Mitt spel blir under 58.5 skott till oddset 1.85. Spelet får en insats på 6 units och ni hittar det hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden