Pittsburgh har haft ett par dagars ledigt och idag tar man emot säsongens överraskning Montreal. Habs kommer definitivt ge Pittsburgh en match, men något säger mig att stabiliteten i Pittsburgh fäller avgörandet.

  • Match: Pittsburgh – Montreal
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.71 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18/4, 01.05

Pittsburgh har fått ordning på sitt försvarsspel sista veckorna. Det har också varit deras framgång på senare tid med tanke på att Sidney Crosby, Evgeni Malkin och Kris Letang alla har varit skadade under en tid till och från. Jag kan säga att anfallsspelet blir inte lika giftigt och man får inte samma press på motståndarna, men samtidigt så har man hittat vägar att vinna ändå. Mycket tack vare en välorganiserad defensiv och ett bra målvaktsspel. Den sistnämnda av de tre, Letang, har dock återvänt från skadan för två matcher sedan och då inser man att även han är otroligt viktig i det offensiva. Det handlar mycket om Crosby och Malkin, men Letang på backplats ger en helt annan dimension i anfallsspelet, vilket även syntes tydligt förra säsongen. Laget är som sagt inne i en grym form, trots att man saknar ett par viktiga spelare. Man har ett grundspel som är lätt att att spela och dessutom väldigt effektivt. Nu när dessa herrar saknas så lägger man mer fokus på defensiven och med tanke på att deras lineup till mesta delen består av defensiva backar så funkar det alldeles utmärkt oftast. Titta bara på de senaste hemmamatcherna där man vunnit 13 av de 14 senaste och på dessa bara släppt in 18 baljor. Emot Montreal har man haft tuffa bataljer de sista åren, men bara förlorat två stycken under ordinarie tid på de tio senaste matcherna. Tar man det till en eventeull staffläggning så lägger jag som vanligt stor fördel till Pittsburgh och kan också pusha för att gå in live på Pittsburgh vid en staffläggning. Man har otroligt bra straffskyttar, men framförallt så är Marc-Andre Fleury en av de bästa på straffar i hela ligan. Den här säsongen har Pittsburgh vunnit båda mötena mot Montreal och jag tycker man har bra chans att vinna även denna gång. Sidney Crosby och Paul Martin saknas. Frågetecken på både Evgeni Malkin och James Neal, men förmodligen missar båda matchen. Plus om de spelar. Fleury i kassen.

Pittsburgh is 19-2 SU in its last 21 games
Pittsburgh is 13-1 SU in its last 14 games at home
Pittsburgh is 5-1 SU in its last 6 games when playing Montreal
Pittsburgh is 8-4 SU in its last 12 games when playing at home against Montreal 

Montreal har jag skrivit ett tag att de ska tappa sin form och inte klara ett slutspel lika bra som de klarat grundserien. Nu såhär lagom till slutspelet verkar formen ha droppat och nånting säger mig att de kan ryka redan direkt i slutspelet, men det är ett långskott och hör inte hit till dagens match. Laget har nu två raka förluster och på dessa också släppt in hela 12 mål. Carey Price har inte gjort sitt jobb samtidigt som att försvaret inte heller varit bra. Ikväll väljer man att ställa in Peter Budaj i kassen. Något som inte ger samma trygghet, även om han gjort det bra i de få matcher han hittills har stått. Tittar man på deras lag så har de ett jämnt lag med många spelare som kan producera. Däremot saknar man kanske den där största stjärnan som på egen hand kan avgöra matcher och det är just det som jag tror kommer bli Montreals nederlag i slutspelet senare. Man har förlorat 4 av de 7 senaste matcherna och de behöver hitta formen inför slutspelet. Man saknar till kvällens match Alexei Emelin, Raphael Diaz och Michael Ryder.


Det är två stabila lag som möts, men Pittsburgh har visat en styrka som inget lag gjort ännu med tanke på alla jobbiga avbräck de haft under säsongen. Man har ett stabilt spel som verkar funka i alla lägen. Då räknar jag tillochmed bort Chicago där, även fast de är ett av de bästa lagen. Jag kommer spela Pittsburgh ML till oddset 1.71 med 6 units. Det kommer även läggas ett sidospel i matchen och det blir under 5.5 mål. Normalt sett hatar jag underspel, men ikväll bör båda lagen satsa på att ha en stabil defensiv och Pittsburgh har gått under linan i tio raka hemmamatcher. Jag spelar under 5.5 mål till oddset 1.83 med 3 units. Båda spelen finner ni hos Pinnacle.

Pittsburgh ML (1.71) – 6 units
Under 5.5 mål (1.83) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden