NHL och preseason fortsätter även denna natt och jag tycker mig ha hittat ett par roliga spel till nattens drabbningar. Först ut blir matchen mellan Pittsburgh som tar emot Minnesota hemma i Consol Energy Center. På pappret har vi ett lag som är klart starkare än det andra.

  • Match: Pittsburgh – Minnesota
  • Speltips: Minnesota ML
  • Odds: 2.20 @ Bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh gör inatt sin tredje match och söker faktiskt fortfarande sin första vinst för säsongen. Första matchen fick man stryk med 2-1 på hemmaplan mot ett relativt reservbetonat Detroit och den andra matchen som spelades igår fick man stryk med 2-0 borta mot Columbus. Inatt är det nya tag och man ställer ett relativt ordinarie lag på banan. Man har ett par skador och ett par som vilar och det är inte vilka spelare som helst. Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Chris Kunitz, Kris Letang, Pascal Dupuis, Christian Ehrhoff och Olli Määttä. Även Marc-Andre Fleury kommer att vilas. Det är inga dåliga spelare och många av dem är otroligt viktiga för laget. Man bygger mer eller mindre hela sitt spel på Crosby och Malkin. Man har dessutom ny coach för säsongen vilket gör att man ska köra in ett nytt spelsystem. Visst, laget man ställer på plan är ganska ordinarie, men man saknar den där yppersta spetsen för att vara tillräckligt bra denna afton. Jag håller på Pittsburgh, men tror tyvärr att det blir en tuff afton. Dessa spelare kommer starta ikväll.

Målvakter: Greiss, Zatkoff

Backar: Martin, Harrington, Scuderi, Dumoulin, Bortuzzo, Despres

Forwards: Spaling, Sutter, Comeau, Bennet, Downie, Ebbet, Sill, Kapanen, Sundqvist, Goc, Megna, Hörnqvist

minnesota_200x200Minnesota är ett av lagen som gått framåt de senaste säsongerna. Normalt sett om man jämför dessa lag så är det hur jämnt som helst. Det är NHL där alla kan slå alla. Tittar man dock på kvällens uppställning så tycker jag man har ett klart övertag. Minnesota vilar såklart också ett par lirare, men deras spetskompetens är överlägsen Pittsburgh denna natt. Man ställer upp med nästintill ordinarie lag. Wilds taktik går ut på att spela strukturerat och stänga ute motståndarna och det bör man kunna dra nytta av ikväll mot ett osamspelt Pittsburgh som dessutom har ett nytt spelsystem att spela in. Stjärnor som Mikko Koivi, Zach Parise, Thomas Vanek och Jonas Brodoin är alla med i truppen. Jag tycker det är stor skillnad mot Pittsburghs trupp och gör dem bara en normal match så kommer det vara en seger i bagaget för Minnesota. Darcy Kuemper kommer spela två perioder medan Ilya Bryzgalov kommer stå den sista och en eventuell förlängning. Såhär ställer Minnesota upp ikväll:

Forwards

Thomas Vanek–Mikko Koivu–Justin Fontaine


Zach Parise–Mikael Granlund–Jason Pominville

Jason Zucker–Erik Haula–Matt Cooke


Cody Almond–Brett Sutter–Stu Bickel 
Defensemen

Keith Ballard–Christian Folin


Marco Scandella– Jared Spurgeon


Jonas Brodin–Matt Dumba


Minnesota har klart bäst spetskompetens denna afton och man ska vinna trots bortaplan. Pittsburgh har ett nytt spelsystem och många stjärnor borta. Mitt spel denna afton blir lite tyngre och spelet är Minnesota ML till oddset 2.20 hos bet365. Insatsen blir 8 units. Det är försäsong, men en normal afton så vinner man detta. Jag tror inte Pens klarar av att göra fler än två mål och då tycker jag Wilds har god chans att plocka hem segern.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden