Skönt att vara tillbaks på vinnarspåret senast i hockeyettan. Inatt kommer jag lägga mitt fokus på matchen mellan Pittsburgh och Minnesota där jag kommer att spela ett litet specialspel. Jag har nämligen hittat en målskytt som jag tror det är dags för ännu en gång.

  • Match: Pittsburgh – Minnesota
  • Speltips: David Perron att göra mål
  • Odds: 3.70 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 14/1, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh krigar på och har länge haft en ganska sunkig form mot vad de hade under början av säsongen. Det finns lite förklaringar då man haft väldigt mycket skador och sjukdomar under en lång tid. Nu börjar man sakta få tillbaka de flesta och till kvällens match så saknar man bara fyra spelare i skrivande stund. Det är en ganska liten siffra med tanke på hur det sett ut innan. Som sagt formen har gått uppåt och spelmässigt så syns det. Man skapar mycket lägen igen och är lite stabilare bakåt. Oddsen på att Pittsburgh ska vinna ikväll är väldigt låga och kommer därför testa ett litet annat spel som jag tycker ha god chans att hitta hem. David Perron har imponerat sedan han kom till Pittsburgh i början av detta år. Visserligen har han bara noterats för ett mål på tre matcher och det kom i den första matchen mot Montreal. Spelmässigt så har dock han och Crosby hittat varandra ganska bra. Han har fått mycket förtroende i alla spelformer och med tanke på att han är rightskytt så har han även fått en viktig roll i deras första powerplay nu när Hörnqvist är skadad. Under dessa tre matcher han spelat så har Perron avlossat hela 16 skott på mål så lägen får han allt. I powerplay parkerar han i topp cirkel med klubban inåt i banan för att vara med på direktskott och med lite mer flyt de första matcherna så kunde han hittat nätet fler gånger än vad han gjort. Han är livsfarlig med sitt hårda skott och dessutom så är han väldigt teknisk och bra med pucken. Ikväll blir det en lina med Perron-Crosby-Kunitz och han kan nog enligt mig inte få en så mycket bättre omgivning i det här läget.

minnesota_200x200Minnesota fortsätter att gå kräftgång. Trots att spelar ganska bra under matcherna så trillar det in förluster och slutspelsplatsen kommer allt längre bort. Med det laget man har så ska man dock kunna ta sig till slutspel, men då måste de lägga på ett kol om de ska hinna ifatt de andra lagen. En anledning till detta är väl att försvarsspelet och målvaktsspelet inte varit lika bra som förra säsongen. Det är fortfarande okej, men det har verkligen inte räckt till. Sedan är det här med självförtroende en stor sak inom lagidrott och det är förmodligen nere på botten nu. Målvaktsspelet har hackat som jag sa tidigare. Just nu är Darcy Kuemper skadad vilket lämnat plats för Nicklas Bäckström istället. Han har inte alls varit bra och kommer även få förtroendet inatt. Han är liten, släpper mycket returer och ger ingen större trygghet bakåt. Det ger oss som sagt ännu bättre chans på några Pittsburgh-mål och jag är ganska säker på att Pens kommer slänga in pucken lite extra när de vet att det står en osäker målvakt därbak. Pittsburgh vann säsongens enda möte med 1-4 i Minnesota. Nu har Pens hemmaplan och Minnesota är ur form, så jag räknar kallt med att Pittsburgh vinner detta, men också framförallt att Perron får göra sin andra kasse för hemmalaget.


Minnesota är ur form, Pittsburgh har spelat upp sig och David Perron har förtjänat att göra ett till mål. Han kommer bli en nyckelspelare för Pens under denna säsong och hoppas han får lika mycket chanser idag som han fått under sina tre första matcher. Mitt spel blir alltså David Perron att göra mål till oddset 3.70 hos Unibet. Insatsen landar på 3 units denna kväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden