För en dryg vecka sedan möttes de i Los Angeles och idag är det returmöte i Consol Energy Center. Jag håller fortfarande Kings som favoriter till Stanley Cup i vår, men köper ändå inte att de ska vara favoriter på bortaplan mot Pittsburgh.

  • Match: Pittsburgh – Los Angeles
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.96 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 12/12, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh är tillbaka på hemmaplan ikväll efter en liten roadtrip till de västra delarna av USA. Man spelade fyra matcher under förra veckan där man vann två av dem, vilket får anses som helt okej då Sharks, Kings och Ducks är tre väldigt tuffa matcher. Idag möter man Kings på hemmaplan och trots det att Kings var helt överlägsna senast så köper jag inte att man satt Kings som favoriter här. Pittsburgh är Pittsburgh och har mängder med kvalité där det helt enkelt gäller att kunna visa det också. Gör man det så är man ett väldigt bra lag. Jag har under säsongen tjatat om att Sidney Crosby inte alls är sig lik och har samma klipp under skenorna längre, men de sista matcherna har man ändå sett lite små tendenser på att det gamla spelet fortfarande finns kvar. Idag spelar man som sagt hemma igen och jag hoppas att man fortsätter bygga vidare på den fina match man gjorde i Colorado senast. Med tanke på att Pascal Dupuis fått lägga skridskorna på hyllan för ett par dagar sedan så kanske man också spelar lite för honom. Man mötte som sagt LA för en dryg vecka sedan där Kings vann med 5-3 och där hade Los Angeles full kontroll på matchen. Idag lär det bli jämnare och med tanke på att Pens haft det enkelt för Kings senaste åren så tror jag också att man revanscherar sig lite från senast här. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men räknar med Fleury återigen. I övrigt ska man ha full trupp att tillgå.

los_angeles_200x242Los Angeles är ett av ligans formstarkaste lag för tillfället och det visade man prov på bland annat mot just Pittsburgh under förra veckan. Man är väldigt tunga att möta och det är väl just bokstavligt talat tyngden som är deras stora styrka. Man har väldigt stora och fysiska spelare som man definitivt kommer att ha nytta av när det väl drar ihop sig. Tror också man är väldigt revanschsugna efter att ha missat slutspelet förra säsongen. När man spelar hemma är man tunga och bärs fram av ett enormt publikstöd. På bortaplan är man lite mer ”laid back” och kör inte lika hårt. Något som jag tror passar Pittsburgh bra mycket bättre än det fysiska med tanke på att Pens är ett relativt spelskickligt lag. Formen hos Kings går inte att prata bort som sagt, men någon gång kommer det ett bakslag också. Jag tycker inte att Kings ska vara favoriter borta mot Pittsburgh, speciellt inte med den historiken. Även fast de inte möter varandra speciellt ofta så kan jag inte undgå det. Pittsburgh har alltså vunnit åtta av de elva senaste inbördes. Kings är ett av ligans bästa lag utan tvekan, men man möter också ett starkt hemmalag idag. Räknar med Quick i kassen idag och man saknar Matt Greene, Trevor Lewis samt Dwight King.


Pittsburgh är för bra för att vara underdogs på hemmaplan enligt mig. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.96 hos Unibet. Insatsen kommer att bli medel och landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden