Inatt kikar vi på NHL igen och försöker vända trenden lite. Jag kommer återigen blicka emot Pittsburgh som den här natten tar emot Florida hemma i Consol Energy Center. Hemmalaget väntar fortfarande på att det ska lossna offensivt och de senaste insatserna har faktiskt varit riktigt bra.

  • Match: Pittsburgh – Florida
  • Speltips: Pittsburgh att göra mål i första perioden
  • Odds: 1.70 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/10, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh väntar som sagt fortfarande på att det ska lossna för dem offensivt sett. Man har en av ligans klart vassaste  forwardsuppställningar och man bör inte ha så pass stora problem som man haft i inledningen. Jag tror mycket sitter i huvudet och när det väl lossnar så kommer det bli riktigt bra. Man förlorade de tre första matcherna och lyckades på dessa tre bara peta in tre mål. Efter det har man två raka segrar mot Ottawa respektive Toronto där spelet sett väldigt bra ut, men man har haft väldigt oflyt och bud på fler mål har verkligen funnits där. Som sagt jag tror det mesta sitter i skallen på spelarna och att en spelare som Sidney Crosby fortfarande står på noll poäng är väldigt anmärkningsvärt. Det känns lite som att det kan vara proppen ur idag trots att man möter ett lag som har varit relativt stabila bakåt. Det som är Pittsburghs styrka är att man kommer ut väldigt hårt i matcherna och den första perioden. Speciellt på hemmaplan. De två senaste matcherna har man gjort alla fyra målen i den första perioden och det visar väl också lite att det finns där. Man var redan förra säsongen ett av ligans bästa lag i den första perioden, kanske tillochmed det bästa om jag minns rätt. Det lossnar idag och framförallt så har man oavsett en god chans att stänka dit minst en puck under den första tredjedelen av matchen.

florida_200x200Florida har öppnat ganska stabilt och har vunnit tre av fem spelade än så länge. Det är ett lag som utvecklats enormt under förra säsongen och ser ännu bättre ut såhär i inledningen. Det kommer verkligen inte bli någon ”walk-in-the-park” för Pittsburgh, men man borde ändå ha goda möjligheter att få hål på Florida redan i den första perioden med tanke på att man är så pass offensiva som man i starten. Panthers har bara släppt in nio mål hittills och kanske är det dags att det trillar iväg lite för dem också, inte för att dem är dåliga på något vis utan mer för att Pittsburgh gjort tre riktigt bra insatser på rad och väntar lite på hela polletten ska trilla ner. De senaste säsongerna har också Pittsburgh haft det ganska lätt mot just Florida och kanske spelar det också in. Florida ska vara helt skadefria till nattens match och ingen målvakt är ännu bekräftad i skrivande stund.

The total has gone OVER in 5 of Pittsburgh’s last 6 games when playing Florida
Pittsburgh is 15-6 SU in its last 21 games when playing Florida
Pittsburgh is 10-1 SU in its last 11 games when playing at home against Florida


Jag tycker det här spelet känns bra. Pens har spelat riktigt bra senaste två-tre matcherna och det bör lossna för dem rejält snart. Crosby lär vara sugen på sin första poäng och man bör som sagt ha fina chanser att straffa Florida redan i den första perioden. Mitt spel blir alltså Pittsburgh att göra mål i den första perioden till oddset 1.70 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden