Lite stolpe ut senaste tiden, men kommer fortsätta att spela mina skottspel. Idag tar ett utvilat Pittsburgh emot Florida hemma i Consol Energy Center och min känsla är att det kommer bli en svängig match med förhoppningsvis en del mål.

  • Match: Pittsburgh – Florida 
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 2.05 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 01.05

Pittsburgh har nu fått ett par dagars vila och ikväll ska man försöka hålla i sin superform. Offensivt sett i ligan så är man ett av de absolut bästa och mycket kretsar som vanligt runt de två superstjärnorna Evgeni Malkin och Sidney Crosby. Den här säsongen har man hittat ett grundspel och ett stabilt spel bakåt som man inte haft på flera säsonger. I vissa lägen kan man dock se den här böljande hawaiihockeyn som man tidigare spelat och det anser jag bara vara negativt för laget då man vinner fler matcher på att göra lite mindre mål framåt, men samtidigt spela bra bakåt. De sista matcherna har det varit lite kaos och man har lite svårt att få bort pucken framför egen kasse. Jag följer Pittsburgh slaviskt och när Kris Letang har varit skadad så har man inte backar som följer med upp i alla anfall. När han spelar dock så är det som att spela med fyra forwards på isen. Han är lite som Erik Karlsson, grym offensivt, men har sina brister bakåt. Sedan han kom tillbaka från skadan så har det mer eller mindre varit väldigt böljande hockey. Pittsburgh har också börjat skapa mer framåt sen både han, Malkin och Neal har kommit tillbaka. När man spelar mot Panthers så brukar det av tradition vara väldigt roliga matcher att se på då de båda försöker bjuda upp offensivt sett. Normalt sett så har Pens potential att skapa upp till 40 skott kväll, men jag tror man stannar nånstans runt 35 beroende lite på matchbild. Pittsburghs spel går ut på att vända snabbt och skapa tryck runt motståndarnas kasse.

Crosby-and-Malkin1

Florida är ett gäng som jag tycker är lite underskattat på nåt sätt. Man har ändå en hel del kvalité i laget framåt, men man får dock inte till det alla gånger. Det defensiva var en katastrof i början av säsongen, men har blivit bättre på slutet. Däremot släpper de till fler skott än i starten, vilket känns lite konstigt med tanke på att man släpper till mindre mål nu. Det är första matchen i Pittsburgh denna säsong för Florida och de två tidigare matcherna som spelats har gått klart över linan båda två. Det lilla orosmolnet ikväll är hur många skott Florida klarar av för det är det som kommer avgöra. Pens är jag inte orolig för med tanke på att de ganska säkert kommer komma över 30 skott. Florida möter ikväll en bra defensiv, men som på sista tiden inte alls sett särskilt bra ut. Jag tror att Florida kommer nå 30 skott, om inte annat vara strax under det strecket. Då bör det lösa sig med tanke på att Pittsburgh lär bombardera stackars Florida. Inbördes mellan lagen så har 9 av de 10 senaste matcherna slutat över linan.


Pittsburgh har börjat skapa mer samtidigt som de släpper till lite mer. Florida tycker jag på nåt sätt har ett spel som är ganska roligt och det brukar passa bra på Pittsburgh. Jag räknar inte heller med att det blir storseger för Pittsburgh ikväll så båda lagen bör vilja anfalla. Mitt spel blir över 58.5 skott till oddset 2.05 hos bwin. Insatsen blir 6 units. Andra bolag har både samma och högre lina till samma eller också ett lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden