Jag kör på ett målskyttespel här idag igen. Pittsburgh är tillbaka hemma i Consol Energy Center och där är man starka. Idag är det Edmonton Oilers som är på besök och det ska vara en given vinst.

  • Match: Pittsburgh – Edmonton
  • Speltips: Sidney Crosby att göra mål
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16/10, 01.05

Pittsburgh har redan visat prov på den fina offensiv man besitter och har efter fem matcher gjort 20 mål. Djupet framåt är enormt stort, men samtidigt så har man två herrar som kan höja ett helt lag bra offensivt, Evgeni Malkin och Sidney Crosby. Det är framförallt den sistnämnde jag pratar om och när han får vara skadefri så tror jag nästan alla är överens om att det är världens klart bästa spelare. Han har en skridskoåkning, ett öga för spelet och en teknik som få slår. Hans start på säsongen har varit bra och han leder poängligan på sina 9 pinnar, varav fem av dessa är mål. Sista matcherna har han varit otroligt het och förra matchen fick han återigen göra mål efter att ha gått mållös i två raka matcher. Han skapar lägen helt på egen hand och har även denna säsong börjat ta fler skott själv, något som han inte gjorde förra säsongen. Kanske fanns då rädslan av att åka på en ny hjärnskakning så att han istället valde att släppa pucken tidigare. Det gör han visserligen bra det med, men nu när han tar egna avslut och driver på mål är han som bäst. Han snittar drygt 22 minuter per match vilket är högt för en forward. Nu möter man ett virrigt och uselt Edmonton-försvar, då kommer han få sina lägen.

sidneycrosby

Edmonton har som jag skrev igår öppnat väldigt dåligt. Man har släppt in klart flest mål i ligan och varken Jason LaBarbera eller Devan Dubnyk har gjort det bra. Deras stora problem är nog att de har ett alldeles för många unga spelare och problemet med dessa är att man saknar rutin i avgörande lägen. Det är mycket ”juniormisstag” och markeringsmissar vilket öppnar upp för motståndarna så att de får öppna lägen. Innan matchen igår hade man släppt in 25 mål och igår kom det ytterligare fyra i baken. På bortaplan under tre matcher har man nu släppt in 16 mål. Igår mot Washington var man återigen väldigt dåliga i egen zon och framför egen kasse. Nu ska man möta ett lag som bygger sitt spel på att skapa tryck framför motståndarkassen och dessutom är Pens också väldigt bra på det, speciellt Crosbys kedja som snurrar mycket runt kassen och letar luckor framför mål. Jag ser ingen anledning till att Edmonton ska förbättra sitt försvar över 24 timmar, och även om de skulle göra det så kommer Crosby att få lägen oavsett.


Crosby är het för tillfället och nu möter han ett försvar under all kritik. Han gjorde tre mål senast och ska ha bra chans att göra mål i även denna match. Jag spelar Sidney Crosby att göra mål till dubbla gånger pengarna med 5 units. Spelet hittar ni denna gång hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden