Jag kommer återigen köra mitt lilla  specialspel här och det handlar såklart om en målskytt. Pittsburgh är nu hemma igen efter en liten roadtrip uppe i Kanada. Idag tar man emot svensklaget Detroit och jag tror på en seger. Däremot så blir det ett målskyttespel till ett högre odds.

  • Match: Pittsburgh – Detroit
  • Speltips: David Perron att göra mål
  • Odds: 4.10 @ Unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 12/2, 02.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh åkte på en riktig smäll senast när man var i Vancouver och fick stryk med hela 5-0. På de tre matcherna man spelade i Kanada den helgen så får man ändå se två vinster som ett klart godkänt resultat. Spelet ser mycket bättre ut för tillfället än vad det gjort på mycket länge och fortsätter man spela på samma vis så kommer man definitivt bli farliga framöver. Idag är man hemma igen och det tror jag kommer betyda offensivt spel. Man har haft det ganska lätt mot Detroit de sista åren hemma i Pittsburgh. Red Wings spelar i ett ganska lågt tempo och har haft svårt att kontrollera Pittsburgh ganska ofta. Mitt spel idag kommer ju bli på David Perron att göra mål. Jag har spelat på han flertalet gånger och jag tror inte bolagen förstår hur bra han egentligen är. Han har spelat i Edmonton och där har han såklart sämre chans att göra mål än vad han har i Pittsburgh där han bildar förstakedja med Sidney Crosby och Chris Kunitz. Den femman har varit grym på slutet och skapar mängder med chanser varje match. På de 15 matcherna han har spelat hos Pittsburgh har han gjort åtta mål på, vilket är riktigt bra. Han passar bra in i Pens spelstil med hans teknik, fart och vassa skott. Han har en viktig roll i Pittsburghs första powerplay. Jämför det när Hörnqvist spelade tillsammans med Sid och Kunitz. Han skapade massa chanser och hade varje match nånstans mellan 2.60-2.80 på att göra mål. Perron ger bra mycket mer och han är minst lika farlig. Det är ett klart överodds.

detroit_200x154Detroit har gått starkt på slutet och deras spel är ganska tydligt att man försöker dra ner på tempot. Idag tror jag man kommer få en del problem. Pens drar sällan ner på tempot och när Detroit får åka en hel match så tror jag inte deras spel håller i längden. Inte idag iallafall. Man kan vinna idag om man gör en prickfri defensiv insats, men det är ett taggat hemmalag de kommer få möta. Detroit tror jag kommer ligga lågt i egen zon och försöka gå på kontring och det är också då Pens är som sårbarast med tanke på att de är så pass offensiva. Jag tror att Pittsburgh vinner idag, men oddset är lite lågt i mitt tycke. Då tycker jag det är roligare att hitta en målskytt istället. Red Wings har haft det ganska tufft mot Pittsburgh de senaste säsongerna och speciellt i Consol Energy Center. Detroit har dock vunnit säsongens enda möte med 4-3 hemma i Joe Louis. Idag tror jag Pens tar revansch och tar ner Detroit på jorden. Målvakten Petr Mrazek kommer att få förnyat förtroende i kassen.

The total has gone OVER in 4 of Pittsburgh’s last 6 games when playing Detroit
Pittsburgh is 6-1 SU in its last 7 games when playing at home against Detroit


Pittsburgh ska ha goda chanser att vinna idag, men oddset är lite för lågt för min smak. Jag kommer istället köra det gamla vanliga och jobba in ett Perron-mål. Mitt spel blir alltså David Perron att göra mål till oddset 4.10 hos Unibet. Insatsen blir 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden