Jag gillar att spela på Pittsburgh och senast vände vi trenden och hittade igen ett vinnande spel. Idag tar jag mig ann två olika spel till nattens match mellan Pittsburgh och Dallas där jag hittat två odds som för tillfället känns lite väl höga.

  • Match: Pittsburgh - Dallas
  • Speltips: Crosby över 1.5 poäng & Malkin att göra mål i matchen
  • Odds: 3.75 & 3.00 @ betsson
  • Insats: 3/10 units på båda
  • Spelstopp: 23/10, 01.05

Senast Pittsburgh spelade så vann man i sudden hemma mot Florida. Då spelades Pens att göra mål i första perioden och det satt som ett smäck när Crosby också fick göra sitt första mål och poäng för säsongen. Jag var innan då inne på att det skulle släppa för Pittsburgh och även fast det inte resultatmässigt släppte helt så gjorde man återigen en bra match. En sak som släppte var för en viss Sidney Crosby som var inblandad i alla tre målen och stod således för tre poäng i matchen. Han har inte spelat jättebra i inledningen, men självklart tar det tid att anpassa sig lite med nya kedjekamrater osv och det får man ha lite tålamod med. Jag tror också mycket har suttit i huvudet på honom och dessutom tycker jag också han haft en hel del otur som inte fått in puckarna. Nu fick han in tre poäng senast och när han väl är i form så vet vi hur bra han kan vara. Oddset som vi får på att han ska göra två poäng är riktigt högt och jag har faktiskt aldrig sett det oddset så högt någon gång som det är idag oavsett vilket motstånd de haft. Nog för att Dallas är ett bra lag, men det här måste spelas alla dagar i veckan. Något säger mig att det lossnar i powerplay idag också. Man har bara gjort mål på 10% av försöken hittills och man har spelare som borde kunna vara en av de bästa powerplay-uppställningarna i hela ligan.

pittsburgh_200x200

Mitt andra spel kommer bli Evgeni Malkin att göra mål i matchen. Han är en av de som imponerat mest i Pittsburgh hittills och har stått för tre mål och två assist på sex spelade matcher så det får väl anses vara helt okej. Jag tycker att Malkin de senaste säsongerna utvecklat sitt skott lite mer och han tar mer avslut nu. Han har varit het i inledningen och jag tycker det här oddset också är något för högt. Gör Pittsburgh minst tre mål idag så bör ett av detta sitta tycker jag. Kanske tillochmed båda. Dallas har öppnat säsongen bra och har fem segrar av sex möjliga. Man leder sin division och har fått en betydligt bättre start än förra säsongen. Dallas slog Pens i premiärmatchen med 3-0 efter storspel av Antti Niemi. Den matchen spelade Pens klart bäst i och Dallas vann på snabba omställningar. Jag tror det blir revansch för Pittsburgh idag. Dessutom har Dallas haft det ganska tufft i Pittsburgh de senaste åren.


Jag tycker att Pens har goda chanser till att vinna idag och då bör minst ett av dessa spel sitta. Senast man möttes för drygt två veckor sedan så var Pens det bästa laget spelmässigt. Mina spel idag blir alltså Crosby över 1.5 poäng till oddset 3.75 och Malkin att göra mål till 3.00 gånger pengarna. Spelen finns på betsson och båda spelas med 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden