Inatt kommer jag testa mitt första målskyttespel den här säsongen här på hemsidan. Insatsen kommer självklart bli lite lägre, men med den formen han besitter för tillfället så blir det svårt att undvika detta. Matchen det handlar om är Pittsburgh som tar emot Dallas. Hemmalaget är givna favoriter och det är också därifrån vi hämtar våran målskytt.

  • Match: Pittsburgh – Dallas
  • Speltips: Patric Hörnqvist att göra mål
  • Odds: 3.20 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17/10, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh har startat urstabilt den här säsongen med två kassaskåpssäkra segrar mot Anaheim respektive Toronto. Offensivt sett har man varit otroligt bra och nye coach Johnston verkar ha fått bra fart på det nya spelsystemet. Sidney Crosby har varit fullständigt magnifik som vanligt och flyger verkligen fram över isen. Hans nya kedjekamrater Chris Kunitz och Patric Hörnqvist kompletterar Sid oerhört bra. Kunitz har kanske varit målskytten förut, men det verkar lite som att man fått lite ändrade roller. Visst, Kunitz är fortfarande en grym målskytt, men känns lite mer som att han får ta på sig ”skitgöran” nu när Hörnqvist kommit in på andra kanten. Kunitz är mer komplett och kan lira alla roller medans Hörnqvist är en sniper av rang som levt lite i skymundan i ett defensivt Nashville. Nu får han visa sig från sin bästa sida när han får spela i ett offensivt lag bredvid världens bästa spelare. Jag har sett båda matcherna hittills och han har varit bra i båda. Han har gjort totalt fyra poäng och dessutom mål i både premiären och senaste matchen mot Toronto. Om någon tittade på förra matchen mot just Toronto så såg ni hur många lägen Hörnqvist fick. Han hade utan problem kunnat gjort 4-5 mål om pucken hade studsat hans väg. Han sköt alltså hela nio skott på mål och kan säga att de flesta var riktigt farliga. I powerplay är han livsfarlig och det känns som att just han höjt Pens powerplay ytterligare en nivå. De har flyttat Malkin till den andra kanten och låter Crosby leka själv nere i ena hörnet, vilket jag bara ser som positivt. Han är världens bästa och ska styra spelet. Förut har man saknat den där spelaren som ligger högt i slottet för skott i powerplay. Där är Hörnqvist som vassast och Crosby har hittat han flera gånger i de två första matcherna. Det positiva i det hela är att han är rightskytt och det är nog därför han passar helt perfekt där med Crosby. Hörnqvist har goda chanser till mål ännu en gång.

dallas_200x200Dallas har startat med två förluster innan man senast tog sin första vinst. Som ett par lag i ligan så har man sin offensiv som sin starka sida. Detta tillsammans med en riktigt bra målvakt. Backbesättningen är lite tunn och man får ofta förlita sig på Kari Lehtonen i kassen. Med tanke på den start som Pittsburgh har fått så tror jag detta blir riktigt tufft. Pens kommer komma hårt ut och det gäller för Dallas att vara med från start och kanske försöka dra ned lite på tempot om man ska ha en chans. Dallas kommer få över 30 skott emot sig idag och jag är ganska säker på att Pittsburghs förstaline kommer skapa en hel del chanser. I powerplay börjar man alltid och spelar minst 1.30 av varje PP vilket är väldigt mycket. Lägen kommer det bli och det är bara hoppas att Pittsburgh och framförallt Hörnqvist tar vara på dem.


Jag tycker oddset är riktigt bra på en av spelarna som spelar med värdens bästa spelare. Hörnqvist hade massor av chanser senast och lär säkerligen få lite chanser även idag. Mitt spel idag blir en insats lite över låg på Patric Hörnqvist att göra mål till oddset 3.20. Oddset finner ni hos betsson och insatsen ligger på 4 units. Lägg därtill att förlängning ingår.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden