Jag kommer plocka ytterligare ett spel från matchserien mellan Pittsburgh och Columbus. Oddset som kommer nu är ett riktigt överodds som jag måste spela till varje pris. Det kommer röra de två första matcherna i serien.

  • Match: Pittsburgh – Columbus
  • Speltips: Pittsburgh att vinna de två första matcherna
  • Odds: 3.00 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/4, 01.35

Pittsburgh är klara favoriter i den här serien och det är inte mer än rätt. Man har gjort en fin säsong och det enda lilla frågetecknet är att man varvat ner rejält och slagit sig till ro nu innan slutspelet. Nu är det allvar igen och jag är övertygad om att man kommer hitta formen ganska snabbt. Det här spelet är lite speciellt och man måste alltså vinna de två första matcherna, vilket jag ser som högst troligt. Pittsburgh startar med två hemmamatcher och hemma i Consol Energy Center är man som bekant brutalt starka. Hemmaplan brukar dessutom bli än viktigare i ett slutspel och lagen brukar även höja sig aningen när man spelar inför hemmafansen. Pittsburgh är ett av de bästa lagen i Eastern och Columbus är ett av de sämre som tagit sig till slutspelet, även om man inte ska underskatta dem. Positivt för Pittsburgh är också att man har Letang tillbaka sedan ett par matcher tillbaka. Dessutom gör Malkin comeback efter några veckors frånvaro. Det kommer bli ett rejält lyft framåt, framförallt i powerplayet där man är livsfarliga. Därmed är man nästintill full trupp och då ska man ses med bra chans. Pens har vunnit alla tre mötena denna säsong.

Columbus krigade in i sista stund och tillslut tog man sig också till slutspelet. Blue Jackets lag är bra och man är faktiskt ganska jobbiga att möta. Däremot absolut som jobbigast när man spelar hemma i Columbus. Idag kommer man möta ett av seriens klart vassaste hemmalag och CBJ är ett orutinerat slutspelslag. Kan det vara en del fjärilar i magen tro? Man har i kassen en av seriens bästa målvakter i Sergei Bobrovsky, men frågan är om han kommer rädda CBJ i dessa två matcher. Min känsla är att Pens kommer vara det lag som för spelet klart och gör man det som man ska så kommer in Columbus vinna någon av de två första matcherna. Laget har också ett par tunga avbräck i Nathan Horton, Nick Foligno och RJ Umberger. Ska man titta på oddsen här så är de brutalt höga. Inte idag då Pens står i 1.48 på ML oddset. Skulle man dock vinna idag så är det som att i match nummer två så skulle man alltså stå i cirka 2.03. Det är galet högt. Därför är detta ett måste spel.


Oddset är riktigt högt på att Pens ska vinna de två första matcherna. Man är erkänt starka hemma och vinner man idag är det som att vi skulle få cirka 2.03 i odds i match nummer två och det kan jag säga att vi aldrig kommer att få på Pens på hemmaplan. Mitt spel blir alltså Pittsburgh to win both opening series games (OT and Pen. incl.) till oddset 3.00. Spelet finner ni hos bwin under fliken ‘promotianal specials’. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden