Nu är vi äntligen här och en av de bästa tiderna på året har kommit. Pittsburgh ställs i kvartsfinalserien mot Columbus och ett uttåg här vore ett fiasko. Jag kommer dock inrikta mig på ett skottspel i denna match.

  • Match: Pittsburgh – Columbus
  • Speltips: Över 57.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17/4, 01.35

Pittsburgh går in till detta slutspel med ett kraftigt favoritskap i öst tillsammans med giganterna från Boston. Jag är dock lite skeptisk till Pittsburghs lag då man ju längre säsongen gått varvat ner och blivit allt mer ostabila bakåt. Framåt vet vi om att det finns kvalité och förmodligen är det där man kommer vinna sina matcher. Dessutom måste Marc-Andre Fleury höja sig avsevärt om det ska gå vägen. Idag blir det dock ett skottspel. Pittsburgh är brutalt starka hemma och kommer förmodligen som vanligt starta i ett rasande tempo. Nu är det dessutom slutspel och då lär det bli extra tryck både på kassen hos Columbus samtidigt som publiken manar på lite extra. Kris Letang är ju tillbaka i Pittsburgh efter sin stroke och det brukar innebära mer ostabilitet bakåt, men även mer kraft framåt. Det borde i det läget ge oss en ”winwin-situation” när det gäller skott. Man har dock inte varit det där laget som skjutit supermycket under säsongen, men potentialen finns där och i svängiga matcher som jag tror det här kommer att bli så är man alltid nästan högt i antal skott. Bakåt är ju det som oroar mig denna säsong. Blue Jackets lär sätta hårt tryck på Pens backar och framförallt Fleury. Pens har fortfarande ett frågetecken för Malkin, men skulle det visa sig att han spelar så ser jag det bara som mer positivt för skotten.

Columbus har ingen press som helst på sig. Man möter ett av de starkaste lagen och det är nog inte många som tror på Jackets i denna serie. Man kan bara överraska och det tror jag också man kommer försöka göra från start. Man vet om att Fleury inte har några starka prestationer i ett slutspel förutom det året Pittsburgh vann bucklan. Han har en tendens att släppa in enkla puckar och min känsla är att Columbus kommer försöka testa honom så mycket som möjligt. Columbus har spelat de senaste matcherna med desperation i kroppen då man jagat slutspelsplasen. Idag är det en liknande situation för man måste vara med från start. Chanser kommer man skapa, även om det är Pittsburgh som kommer föra spelet. Som sagt, chanser kommer man garanterat släppa till, förmomdligen över 30 skott. Jag tycker även CBJ har fina chanser till att nå minst 30 skott denna afton, dels för att man kommer vilja testa Fleury och dels för att man är ett riktigt bra lag som är lite underskattat.


Jag tror på en svängig öppningsmatch. Pens kommer sätta ton från början och känslan är att ju längre matchen går ju bättre kommer CBJ äta sig in i den. Pens i svängiga matcher blir nästan alltid mycket skott och då är det bara för Columbus att haka på. Mitt spel blir över 57.5 skott till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Bwin och spelas idag med 6 units. Andra bolag har satt en högre lina till ett högre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden