Inatt är det en natt där vi har otroligt många bra matcher på schemat. En av dem är matchen mellan Pittsburgh och Chicago där det är två lag med fin form som möts. Min känsla är att nu en gång för alla så har ett av lagen verkligen kommit igång och förhoppningsvis tuggar dem på i samma takt.

  • Match: Pittsburgh – Chicago
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/1, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh har verkligen kommit igång en gång för alla känns det som. Vet inte hur många gånger jag skrivit det, men nu känns det som det. För tre matcher sedan erbjöds man ett ganska saftigt odds på dem hemma mot Toronto, men förlorade på straffar trots att man gjorde en riktigt bra match där man återigen hade väldigt mycket stolpe ut. Målchanserna haglade samtidigt som man bokstavligt talat hade stolpe ut ett ex antal gånger. Matchen efter spelade man mot Detroit och då vann man med klara 5-2. Hemma mot Islanders senast så spelade man brutalt bra och gick upp till en 4-0 ledning innan Islanders reducerade för första gången. Den matchen var den bästa jag sett Pittsburgh göra på väldigt länge. En stor anledning till att man börjat få in pucken igen är väl att Sidney Crosby verkar ha hittat sin gamla goda form igen efter en ganska tung inledning av säsongen. Med både han och Malkin i form så blir man väldigt svåra att slå. Dessutom har Kris Letang varit helt fenomenal på blå offensivt sett och det gör att man får ytterligare ett farligt alternativ i anfallszon. Klarar man av att spela på samma sätt som man gjort de senaste matcherna samtidigt som att deras stjärnor levererar ännu en gång så kommer man mala ner många lag den här säsongen. Ikväll står Hawks på schemat och det blir en prövning, men ett så fint odds på Pens på hemmaplan kan jag inte motså. Fleury var tillbaka och stabil i kassen senast och det är ett plus. Har inga nämnvärda skador förutom Beau Bennet.

chicago_blackhawks_200x200Chicago har även dem ganska god form och har tre raka segrar mot Ottawa, Colorado och Arizona. Idag kommer man få sig en betydligt mycket tuffare utmaning än de tre senaste. Hawks är ett grymt lag och är en av mina kandidater till att gå till final senare i vår, men känslan är ändå att det inte är deras år. Man vann förra säsongen och har mycket nytt i laget. En sån som Artemi Panarin har varit fruktansvärt bra den här säsongen, men håller han i ett slutspel där allt blir mycket tätare, tuffare och mer fysiskt? Jag är lite tveksam. Han kan behöva ett par extra kilon på överkroppen. Idag handlar det dock inte om en slutspelsmatch, utan en helt vanlig grundserielunk där vi går mycket på lagens form. Båda är riktigt bra för tillfället, men med tanke på att Pens underpresterat under hela säsongen i princip och äntligen har hittat lite form så utgår vi därifrån. Pittsburgh är starka när dem spelar som bäst och deras spelare producerar. Då ska man på pappret ha en bättre trupp en Chicago, åtminstone offensivt sett. Pittsburgh kommer vara spelförande idag och jag tror tillslut att man maler ner Chicago. Om det blir under ordinarie tid eller efter en turlig studs i övertiden visar sig. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men räknar med Crawford. Saknar endast Marcus Kruüger till kvällens match.


Pittsburgh har sett brutalt starka ut på slutet och jag hoppas dem fortsätter på samma spår till kvällens match. Mitt spel blir alltså Pittsburgh ML till oddset 1.88 hos Unibet och kommer spelas med en medinsats som landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden