Idag ska jag för första gången denna säsong ge mig på en match där mitt eget lag spelar, Pittsburgh Penguins. Idag tar man emot regerande Stanley Cup-mästarna Chiaco, men är det verkligen mästarlaget som kommer till staden?

  • Match: Pittsburgh – Chicago
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.73 @ Betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 24/9, 01.00

duper to sidPittsburgh kommer idag med ett riktigt starkt lag. För första gången denna säsong så spelar både Sidney Crosby och Evgeni Malkin under samma match. Bara det borde de en boost och en hel del kreativitet i anfallszon. Dessutom spelar dem med sina ordinarie kedjekamrater. Crosby med Pascal Dupuis och Chris Kunitz. Malkin bildar line med Beau Bennet och James Neal. Man har ett par namn borta bland backarna, men samtidigt så har man en väldigt stabil backuppsättning av talanger blandat med lite mer rutinerade. Det enda lilla orosmomentet är att målvakten Jeff Zatkoff gör sina första hela match i Pens, men det kanske är bättre än med Fleury i kassen. Han har ju startat den här säsongen lika dåligt som han avslutade förra. I vilket fall så har man ett riktigt bra lag med sig idag och man lär vara revanschsugna från den senaste matchen då man förlorade med 5-3, trots att man under långa stunder spelade ut sina motståndare Columbus. Idag är det bara vinst som gäller.

Chicago väljer idag ett riktigt reservbetonat lag. Många av dem som deltar idag spelade så sent som igår och ingen av de större namnen är med i dagens uppställning. Man saknar bland annat namn som Patrick Kane, Jonathan Toews, Brent Seabrook och Duncan Keith. Det är tunga namn man har borta och jag har verkligen svårt att se dem stå emot ett offensivt starkt Pittsburgh denna natt. De saknar verkligen de allra bästa på varje position och vinner inte Pittsburgh denna match så blir jag väldigt förvånad.

lineup92313Klicka på bilden för att se nattens laguppställning


Jämför man nattens uppställningar så är det klasskillnad rakt igenom. Nu har preseason varit rätt så underlig under förra veckan, men nu verkar lagen kommit in i det mer och mer. Pens ska ses med riktigt bra chans idag och mitt spel blir Pittsburgh ML till oddset 1.73 hos Betsson. Insatsen på detta spel blir 7 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden