Pittsburgh tar idag emot Chicago i Consol Energy Center och jag tror man är revanschsugna sedan gårdagens tuffa derby mot Flyers. Chicago kommer däremot från en klar vinst igår och har självförtroendet i ryggen. Mitt tips kommer idag bli ett skottspel.

  • Match: Pittsburgh – Chicago
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/1, 02.05

pittsburgh_200x200Pittsburgh spelade så sent som igår ett derby mot Philadelphia på bortaplan där man tillslut fått se sig besegrade med 3-2 efter att Flyers avgjort en dryg minut in i sudden med en man mer på banan. Matchen var grinig och saknade inte målchanser om vi får säga så. Att vi brände överspelet på den får jag ta, men det ska sägas att det lika gärna kunde blivit dubbelt så många mål med lite flyt. Idag ska man ladda om för ytterligare en drabbning där jag tror det kan svänga en hel del. Pittsburgh har som jag skrivit i många rekar på senaste tiden varit väldigt skadedrabbade och deras spel har inte riktigt klickat som det ska. De sista 5-6 matcherna har man fått tillbaka en hel del och framåt har man börjat hitta varandra igen, samtidigt som man även läcker väldigt mycket bakåt. Det offensiva har alltid varit Pittsburghs stora styrka och de sista matcherna har man snurrat friskt i anfallszon och skapat väldigt mycket lägen. Inatt lär man  vara revanschsugna efter gårdagens match och med tanke på att man har tre raka förluster så tror jag också att man kommer slänga mycket puckar mot Chicagos kasse idag. Man behöver ta sig in på målet för att göra mål då Chicago är ganska bra på att hålla motståndarna utanför boxen. Pens har faktiskt klarat dagens lina i fem av sina sex senaste matcher och i den man inte klarade den i var matchen mot Islanders där det slutade på 59 skott. Pens har svårt mot offensivt starka lag och släpper oftast till över 30 skott mot egen kasse mot såna lag. Det lär inte bli ett undantag idag.

chicago_blackhawks_200x200Chicago har också lite halvtaskig form, trots att man igår vann med 6-1 hemma mot Arizona. I den matchen var det full fart framåt under alla tre perioder och skotten slutade tillslut hela 51-33 till Hawks. Chicago har i många säsonger varit ett av de bästa lagen och framförallt är man nog det lag som skjutit allra flest skott i hela ligan under de tre senaste säsongerna. Denna säsongs skottsnitt framåt ligger på hela 35.6 och det är man överlägset bäst på. Bakåt har man också släppt till 29.7 skott/match, vilket också är ganska högt med tanke på att man låg betydligt lägre förra säsongen. Det är alltid ful fart framåt och Chicago har ett riktigt starkt offensivt lag. Både på forwardssidan och även på backsidan där det läggs in en hel del puckar. Framåt behöver vi nog inte vara oroliga för chanser kommer det skapas i mängder som vanligt. Speciellt mot ett lag som har varit väldigt virriga bakåt på senare tid och dessutom kanske inte självförtroendet är på topp hos Penguinsspelarna. Bakåt har man de senaste fyra matcherna släppt till 36, 34, 35 och 37 skott emot sig. Det negativa i med den här matchen är att båda lagen är back-to-back, vilket innebär att man spelade så sent som igår. Jag tror dock inte att det har någon betydelse idag. Båda lagen har sina stora styrkor framåt och lär ösa på i full fart.


Jag tror som vanligt på en chansrik match när Pittsburgh möter ett starkt offensivt lag. Framåt ska inget av lagen ha några problem med att skapa chanser och som jag ser det är linan något skott för låg. Mitt spel denna natt blir därför över 59.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden