OBS, spelstopp natten mot onsdag! Nu är det dags att vi kickar igång NHL-säsongen på allvar då Pittsburgh tar emot Carolina hemma i Consol Energy Center. Det är lagens andra försäsongsmatch hittills och enligt mig bör det ena laget ha klar fördel ikväll då de största stjärnorna vilar i ena laget.

  • Match: Pittsburgh – Carolina
  • Speltips: Pittsburgh
  • Odds: 2.00 @ betway
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 01.05

pittsburgh_200x200Pittsburg går in till den här matchen med många spelare som gör sin första match för säsongen. Det försäsongshockey handlar om i NHL är ofta vilka spelare de ställer upp med. Lagen har stora trupper från början där det ska bantas ner och alla ska få chansen att visa upp sig, vilket såklart har både för- och nackdelar. Oftast så har de lite mer etablerade spelarna lite mer klass än de yngre, även om de unga talangerna oftast kämpar snäppet mer. Ikväll kommer Pittsburgh att ställa upp såhär:

Kunitz-Crosby-Kessel
Plotnikov-Malkin-Hornqvist
Dupuis-Dea-Sprong
Uher-Porter-Biggs

Maatta-Letang
Gonchar-Dumoulin
Clendening-Cole

Fleury (Martin)

Enligt mig är det faktiskt en relativt bra lineup. Man ställer upp med den tilltänkta förstafemman med Crosby i spetsen tillsammans med nyförvärvet Phil Kessel och rutinerade Kunitz. Dessa har funkat bra på träningarna hittills och tror att de mer än gärna vill ge Kessel en fin start inför hemmafansen. Andrafemman skulle också den kunna vara en ordinarie femma där Malkin och Hörnqvist är givna. Nya Plotnikov får nu chansen att visa upp sig och han är bra. Tredjefemman är gamle rutinerade Dupuis tillsammans med två yngre spelare som är kanske de som imponerat mest av de unga hittills. Tittar man på backarna i afton så skulle det här mycket väl kunna vara en ordinarie lineup med en taggad och frisk Olli Määttä tillbaka efter en lång tids frånvaro. Fleury startar i kassen.

Carolina har även dem med en hel del ordinarie, men saknar fortfarande de största stjärnorna som bröderna Staal bland annat. Man har en förstafemma där Victor Rask får chansen tillsammans med Elias Lindholm och Jeff Skinner. Även i andrafemman hittar vi en svensk och det är Joakim Nordström som får göra debut mellan Terry och Gerbe. Det är mycket svenskt i Carolina idag, men man saknar som sagt ett par ordinarie backar och även ett par forwards. Rent truppmässigt bör det vara fördel Pittsburgh om storstjärnorna har vaknat på rätt sida. Såhär ställer Carolina upp idag:

Skinner-Rask-Lindholm
Gerbe-Nordstrom-Terry
McGinn-Wallmark-Karlsson
Woods-Hensick-Brown

Hanifin-Faulk
Slavin-Wisniewski
Rissanen-McKeown

Ward
Tirronen


Pittsburgh har storstjärnor som Letang, Malkin, Crosby, Kessel och Hörnqvist i truppen. Bara det borde betyda mycket, och dessutom har fördel av hemmaplan där man förmodligen vill ge Kessel en så bra start som möjligt. Jag tycker det är relativt generöst att vi får dubbla degen på Pens i Consol Energy Center. Mitt spel blir alltså Pittsburgh att vinna under ordinarie tid till oddset 2.00 hos betway. Insaten blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden