Inatt är det dags för ett möte mellan två lag som brukar bjuda upp till riktigt sevärda matcher lagen emellan. Pittsburgh tar emot Boston hemma i Consol Energy Center och jag förväntar mig en match där det svänger rejält.

  • Match: Pittsburgh – Boston
  • Speltips: Övr 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/1, 02.05

Pittsburgh börjar spela bättre och bättre efter en ganska lång tids svacka. Man har länge varit hårt skade- och sjukdomsdrabbade, men börjar så smått få tillbaka många av sina ordinarie. Med tanke på alla skador man haft så har man blivit ganska lidande på alla fronter. Framåt har man såklart haft svårare att få in pucken i kassen och bakåt har det vissa stunder varit alldeles för svajigt. De sista matcherna jag sett med laget så har man ändå sett vissa tendenser till ett bättre anfallsspel. Man har ändå mött en del lag som är relativt tighta bakåt och ändå skapat en hel del målchanser. På hemmaplan så är det oftast full fart framåt för Pittsburgh förutom vissa matcher under ett par veckor nu när man varit väldigt skadedrabbade. Visst, man saknar fortfarande spelare som Dupuis, Hörnqvist och Comeau, men samtidigt har man fått tillbaka många och dessutom så gör David Perron sin första match idag. På hemmaplan skapar man nästan alltid mycket och i vissa stunder mot lag som är bra så har man en tendens att tappa lite markering hemåt. Boston lär köra på och är skridskostarka, vilket gör att jag tror det kommer bli en hel del chanser åt båda hållen.

pittsburgh_200x200boston_bruins_200x200

Boston har det riktigt tungt just nu och man är nu uppe i tre raka förluster. Det måste in lite fart i spelet igen och dagens match är mot ett lag som är en stor rival, vilket i sin tut också är en riktigt bra match att komma på fötter igen. Bakåt har det varit lite svajigt sedan Chara kom tillbaka och jag trodde att det skulle hjälpa med honom tillbaks i laget, men än så länge så ser det mörkt ut. Man har fått ett par dagars vila efter senaste matchen där man bara avlossade 20 skott framåt. De var mot Carolina på bortaplan och det är ett lag som gärna håller ett lågt tempo när de spelar i sin hemmaborg. Man måste studsa tillbaka idag och man har ett bra läge mot ett Pittsburgh som fortfarande är lite skadedrabbat. Framåt har man verkligen kapacitet att skapa chanser. Det bör man kunna göra mot ett offensivt Pittsburgh idag. Det brukar vara sevärda matcher på alla sätt när dessa möts och jag tror på en liknande tillställning som senast i Boston. Man har som sagt möts en gång den här säsongen och det slutade med 62 skott på mål. Historiskt så har bara 4 av de 10 senaste mötena klara linan, men idag viker jag undan för det historiska och går på magkänslan och hur spelet sett ut den sista tiden. Jag räknar med två lag som försöker spela offensiv ishockey och då finns det fina lägen för kontringar.


Jag går emot historiken här och litar på min känsla. Boston måste söka brunkarmål mot Pittsburgh och Pens har en tendens att vara svaga framför eget mål, där Bruins i sin tur normalt sett är starka. Mitt spel i afton blir alltså över 58.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden