Det är dags för toppmöte och enligt mig är det de två bästa lagen lagen från Eastern Conference. Pittsburh står som värd när starka Boston kommer på besök i Consol Energy Center. Det kommer faktiskt bli ett litet annorlunda tänk här där det blir ett huvudspel och ett sidospel med något lägre insats.

  • Match: Pittsburgh – Boston
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.79 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Speltopp: 13/3, 00.35

Pittsburghs form är otroligt bra och nu är man upp i fem raka segrar. Mycket beror på den goda offensiv man besitter och framförallt får den signeras Sidney Crosby som är helt överlägsen just nu. Det defensiva arbetet har inte varit fullt så övertygande och man har faktiskt på de fem senaste matcherna släppt in 18 må, men ändå har man vunnit då man framåt producerat hela 27 mål. Evgeni Malkin är den enda skada som laget har och man trodde att det skulle påverka det offensiva spelet mer än vad det gjort. Istället har förstafemman med Sidney Crosby-Chris Kunitz-Pascal Dupuis steppat upp ytterliggare ett steg och hjälpt laget. Ikväll får man ta emot ett av de bästa lagen i NHL på hemmaplan och trots det har man de sista åren haft ganska enkelt mot Boston där man har tre raka vinster mot laget och dessutom vunnit 7 av de 10 senaste matcherna. Styrkan med Pittsburgh är att man kan släppa in ett par mål, men ändå vinna matcher. Det är däremot också deras svaghet ifall offensiven inte skulle funka en kväll. Som formen är just nu så oroar jag mig inte för det offensiva spelet. Man har bra chans mot ett back-to-back spelande Boston. Evgeni Malkin är för övrigt ett game-time decision till kvällen.

Penguins Overall Scoring: 3.7
Penguins Home Scoring: 3.7
Penguins Overall Defense: 2.9
Penguins Home Defense: 2.8
Pittsburgh is 5-0 SU in its last 5 games
Pittsburgh is 5-1 SU in its last 6 games at home
Pittsburgh is 5-1 SU in its last 6 games when playing Boston 

Boston är ett bra lag och tog senast igår en stark seger mot Ottawa med 3-2 efter straffar. Det var en intensiv match med många spelvändningar så visst kan matchen sitta kvar i benen på Boston spelarna. Jag tror att ju längre säsongen går desto tuffare det att bli för kommer lagen som spelar back-to-back matcher. Igår rekades Boston över 2.5 mål och det blev ett grönt resultat med lite flyt eftersom man vann på straffar. Boston är som jag skrev igår ett jämnt producerande lag som ofta hamnar nånstans mellan 2-4 mål, men sällan lägre och sällan högre. Vid ledning försöker man spela ganska kontrollerat och inte tokköra framåt vilket säkerligen bevisar att man är duktiga på det man gör och har en stark defensiv. Ingen målvakt är bekräftad, men Tuukka Rask är väl i skrivande stund den jag tror får förtroende igen, även fast han stod gårdagens match. Skulle man slänga in Anton Khudobin så känns spelet ännu bättre. Boston har inga kännbara skador förutom evigt skadade Marc Savard.

Bruins Overall Scoring: 3.0
Bruins Road Scoring: 3.1
Bruins Overall Defense: 2.2
Bruins Road Defense: 2.1

——————————————————————————————————————

Jag tror att det kan bli en målrik match, trots att Boston är såpass stabila bakåt. Penguins offensiv är skrämmande bra och Boston spelade igår. Jag kommer spela Pittsburgh ML till oddset 1.79 hos Pinnacle med 6 units. Det kommer bli ett litet annorlunda sidospel i matchen där jag även kommer spela Boston över 2.5 mål till  oddset 1.84. På ett sätt blir det en liten säkring om Pittsburgh förlorar så lär Boston behöva göra minst tre mål. Tycker också båda spelen har bra chans att sitta då Pittsburghs spel är väldigt hawaii-liknande.

Pittsburgh ML (1.79) – 6 units
Boston över 2.5 mål (1.84) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden