Det är två ganska formsvaga lag som möts denna natt. Pittsburgh är värd för Anaheim och jag tror det blir en tight match. Kommer dock inte inrikta mig på vinnare eller målspel, utan kommer köra ett hederligt gammalt skottspel.

  • Match: Pittsburgh – Anaheim
  • Speltips: Under 57.5 skott (ordinarie tid
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/11, 01.35

Pittsburgh går tungt just nu. Anfallsspelet flödar inte riktigt som det ska och man har svårt att få in puckarna trots att det kryllar av offensivt skickliga spelare som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, James Neal osv. Normalt sett är väl Pittsburgh ett lag som ska bygga sitt spel runt motståndarnas kasse och det innebär att man lägger mycket puckar på mål och försöker hålla spelet så nära kassen som möjligt. Jag brukar spela över i Pittsburghs matcher, men som läget är just nu med dålig form så tror jag man återigen försöker hålla bra koll bakåt. Man har ändrat sitt spel enormt denna säsong. Förra säsongen gick man med allt framåt, inklusive backar, vilket gjorde att ytorna blev stora och lagen fick ta sig genom mittzon alltför enkelt. Nu har man minskat de misstagen och är nu ett av ligans absolut bästa bakåt och är också ett av de lag som släpper till minst skott mot egen kasse. Man har starka backar som oftast prioriterar defensiven före nånting annat och man är också ett av NHLs bästa lag på att blocka skott. Man har varit otroligt stabila bakåt, framförallt på hemmaplan. Sedan finns det ett orosmoment i det hela och det är att Pens kan skjuta en hel del framåt. Dock tror jag inte man gör det idag med tanke på den dåliga formen och att rädslan att förlora är nog större än viljan att vinna.

Pens shots off: 30.9
Pens shots off at home: 31.54
Pens shots def: 25.2
Pens shots def at home: 25.72
Pens shots against Ducks last 10 games: 25.9

Corey+Perry+Minnesota+Wild+v+Anaheim+Ducks+z7DF2hr0nGNl

Anaheim går också tungt för tillfället, men ligger ändå delad etta overall tillsammans med Chicago. Man har haft en grym offensiv och defensivt har man också varit riktigt stabila, även om det på slutet varit lite halvtungt. Tre raka förluster och coach Bruce Boudreau lär knappast godkänna en förlust till. Även här känns det som att rädslan för att förlora är större än viljan att vinna. Ducks har i grunden en riktigt stabil defensiv och bör utnyttja det till fullo idag. Båda lagen är riktigt bra och förmodligen tar man också ut varann några snäpp. Tittar vi lite på stats de senaste säsongerna så har åtta raka matcher gått under dagens lina och det känns bra. Anaheim skjuter dock väldigt mycket och det kanske oroar folk litegrann, men samtidigt ska man inte vara ett anfallande lag på bortaplan mot ett defensivt starkt Pittsburgh. Dessutom har snittet sänkts sista veckorna om man jämför med deras start och deras skottsnitt på bortaplan är betydligt lägre än på hemmais.

Ducks shots off: 32.7
Ducks shots off on road: 30.0
Ducks shots def: 27.3
Ducks shots def on road: 24.57
Ducks shots against Pens last 10 games: 28.9


Jag tycker och tror att Pittsburgh kommer vinna denna drabbning då man är ett bättre lag och dessutom, men känslan är ändå att det lag som tar ledningen kommer backa hem rejält och inte vilja förlora. Det är spela av matchen som gäller. Jag spelar under 57.5 skott till oddset 1.85 hos Betsson med 6 units. Ett annat bolag har satt linan på 54.5, frågan är då vem som tar tag i matchen först och främst.  Jag tror på en ganska tillknäppt match där båda lagen får svårt att ta sig in på mål.

Twitter @ HedenskogH och @spelaspselse

Lycka till!

/Heden