Vita Hästen åker till Piteå för att möta ett avhängt lag som vill avsluta snyggt inför hemmafansen. För Hästen däremot är poängen livsviktig och känslan säger att det kan bli en svängig match här med en hel del målchanser.

  • Match: Piteå – Vita Hästen
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/4, 19.00

Piteå förlorade senast mot Karlskrona med 1-5 på hemmaplan och den förlusten gjorde också att man tappade sin chans om en uppflyttning. Nu får man spela de två sista matcherna utan att ha något att spel om förutom äran. Förlusten senast var dock i överkant då man faktiskt spelade riktigt bra och skapade en hel del chanser, men stoppades av KHKs duktiga målvakt Mattias Modig. Piteå är normalt sett ett riktigt starkt hemmalag, men har haft vissa svårigheter här under kvalserien och det är självklart för att man väger lite lätt för de tyngsta lagen här. Ingen kunde förvänta sig att Piteå skulle vara med och slåss om topplaceringarna  när kvalserien drog igång och jag tror man ändå är ganska nöjda med över att kommit såhär långt. Nu vill man säkerligen bjuda hemmapubliken på lite skönspel och jag kan tänka mig att man hellre följer med upp i anfallen än att man tänker bakåt. Piteå har också i många matcher haft stora problem i defensiven och deras målvakter har lämnats ensamma. Senast mot Karlskrona var ett exempel då man lämnade Oscar Sehlstedt ensam ett flertal gånger. Till kvällens match väljer man också att starta med andremålvakten Marcus Nyberg som inte på nåt sätt är i samma klass som Sehlstedt. Piteå vill framåt och samtidigt ställer man Nyberg. Det bör gynna överspelet rejält. Tycker det ska haft god chans även om det varit andra förutsättningar. Piteå har släppt in mest mål av alla lag medans Hästen är det målgladaste laget offensivt.

Vita Hästen har däremot en hel del att spela om. De måste vinna och så får man hoppas att Björklöven slår Karlskrona vilket gör att man har allting i egna händer inför sista matchen mot Tingsryd, som också är inblandade i striden om den en allsvensk plats. Hästen har gjort det riktigt bra offensivt. De har utnyttjat sina lägen väl och man är tunga när man väl kommer in i anfallszon. Man har kanske inte det mest strukturerade spelet, men offensivt har man många individuellt skickliga spelare. Under dessa åtta matcher i kvalserien har man en målskillnad på 27-23, vilket ger ett snitt på 6.25 mål/match. Målvakten Alexander Bergh har varit helt okej, även om han inte riktigt levt upp till att vara den matchvinnande målvakten nångång genom alla år. Jo, han har vunnit matcher på egen hand, men Hästen har nog aldrig kunnat känna sig supersäkra bakåt med honom i mål. Sen menar jag inte att han är en dålig målvakt, men att det finns många bättre i hockeyettan än vad Bergh är. När de möttes nere i Norrköping så vann Piteå på straffar trots att Hästen vann skottstatistiken med hela 49-23. Oscar Sehlstedt var tydligen den stora skillnaden och räddade egentligen Piteå från en förlust. Nu ska Piteå spela på hemmaplan och då räknar jag att man kommer få fler målchanser än man hade nere i Norrköping. Hästen räknar jag med att dem gör iallafall fyra mål och då bör allt Piteå kunna trycka in minst två.


Piteå vill nog bjuda hemmafansen på en sista dans samtidigt som att man väljer att ställa den klart sämre av deras två målvakter. Hästen är bra framåt och tillsammans bör de kunna lösa linan. Jag spelar över 5.5 mål till oddset 1.85 hos bet365 med 6 units. Även en Hästenseger känns hyfsat vettigt här, men väljer hellre överspelet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden