Piteå söker sin andra raka vinst på hemmaplan och ska idag ta emot allsvenska Troja/Ljungby. Båda lagen måste vinna så jag räknar med en tight match. Känslan är även här att jag går på att hockeyettan står sig riktigt bra mot allsvenskan.

  • Match: Piteå – Troja/Ljungby
  • Speltips: Piteå ML
  • Odds: 2.35 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 1/4, 19.00

Piteå har nog också överraskat många personer, inkluderat mig själv. Man har stått upp riktigt bra mot alla lag och det var väl egentligen bara första matchen mot Hästen som gick lite över styr. Idag måste man vinna om man fortfarande ska ha chansen. På nåt sätt har laget ingen press på sig för det är nog ingen som förväntar sig att man ska gå upp. Jag tycker dock man har en trupp som kan slå ett lag som Troja på hemmaplan. Man förlorade första matchen mot Hästen, men då gick allting in verkligen. Sedan åkte man på en bortaturné där man först slog Tingsryd med 2-1 och sedan avslutade man genom att slå just Troja med hela 5-2. Det var en otroligt bra genomförd match där man faktiskt var bättre rakt igenom. Idag möter man samma lag på hemmaplan och även fast spelet kanske inte stämt till fullo där så bör man ha en fin chans igen. Man har en grym  förstafemma och normalt sett är man starka på hemmaplan.

piteååå

Troja har verkligen inte gått bra. Man borde definitivt ha fler poäng än vad man har, men det beror nog mycket på att man tror att de är så bra bara för att de kommer från en högre serie. Självklart är man bra, men idag är man på resande fot där man spelat otroligt dåligt hela säsongen. Nu i kvalserien har det gått bra, men nu är det nästan längst ner i Sverige till längst upp i norr. Även Tr0ja behöver vinna för att haka på topp två inför avslutningen. Jag känner inte att jag kan tro på Troja här på nåt vis, trots att man är från allsvenskan. Det är de som har all press på sig att inte misslyckas och känslan är att det kan låsa sig lite. När man mötte Piteå på hemmaplan så fick man stryk med hela 2-5. Ett resultat som visade sig vara klart rättvist. Jag tycker att Troja ska vara favoriter här, men inte så stora som man är. Efter denna match så kan det vara otroligt jämnt i serien om Piteå skulle vinna, vilket jag både tror och hoppas.


Troja är rätta favoriter, men Piteå på hemmaplan är alltid tufft. Jag tror som med Hästen – KRIF att favoriten ska vara favorit, men inte så stora som man är. Idag kommer jag testa en insats lite under medel på Piteå ML till oddset 2.35. Spelet finner ni hos bet365 och spelas med 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden