Det är dags för ett riktigt topp möte i den norra hockeyettan. Det är på förhand de två absolut topptippade lagen som gör upp denna afton och då förstår ni självklart att det handlar om matchen mellan Piteå och Sundsvall. Frågan är bara vilket lag vi lutar oss emot denna afton?

  • Match: Piteå – Sundsvall
  • Serie: Hockeyettan Norra
  • Speltips: Sundsvall ML
  • Odds: 1.88 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 5/10, 17.00

piteaPiteå var faktiskt rankat som lag nummer tre inför säsongen av de flesta bettingsajterna. Jag förstår dock inte hur man kan sätta dem som nummer tre efter Kiruna. Piteå är det klart bästa laget i serien efter Sundsvall. Det är verkligen ett toppmöte och det visar sig redan efter fyra spelade matcher då Sundsvall ligger etta och Piteå på en andraplats. Detta också med en match mindre spelad. Piteå är ganska likvärdiga ut med vad man var förra säsongen och det är ett självklart bra lag eftersom man ändå gick till kvalserien till allsvenskan. Det är det inget snack om och man kan säkert göra detsamma igen om man har lite tur med lottningen. Däremot så har man på pappret ett sämre lag än Sundsvall. Man har tappat ett par tongivande spelare som till exempel bröderna Johannes- och August Tornberg. En forward som gjorde hela 39 mål under förra säsongen och en back som hade mycket speltid och var en av de framträdande i Piteå. Dom är dock ersatta med rutinerade Niklas Strandberg och kanske den bästa värvningen man gjort är Tomas Wallgren från Asplöven. I hockeyettan är han riktigt bra trots att han hade en medioker säsong i allsvenskan förra året, men kanske inte den poängspelaren som Johannes Tornberg var. Serien har man startat helt okej. Man har plockat som väntat de flesta poängen och står just nu med 11 av 12 möjliga poäng. Under lördagen hade man dock lite problem med Kovland på hemmaplan där man tillslut lyckades vända ett 0-1 undeläge till 2-1 vinst med endast 1.30 kvar av matchen. Piteå har en bred trupp, men har ett par klart jobbiga avbäck i Joakim Högberg och Niclas Westerlund.

sundsvallSundsvall hypade jag upp redan innan säsongen började och det är också där vi har vårat maxspel när det gäller serievinnare av just den norra hockeyettan. Man har också startat otroligt bra, men det var inte heller mer än väntat. Man har vunnit enkelt i samtliga matcher hittills och man har varit numren större sina motståndare i varje match. Den enda matchen man hade lite problem i målmässigt var matchen som spelades under lördagen på bortaplan mot Lejon. Man vann med 3-2, men skotten slutade hela 59-9 och det är väl ett tecken på att det lika gärna kunde slutat typ 15-2 till Sundsvall och ingen hade tyckt det varit orättvist. Nu är SK Lejon inget lag man kan göra någon bra jämförelse gentemot Piteå, men det visar att laget har så bra klass som jag förutspått. Man har fått behålla de viktiga delarna av truppen och förstärkt med en massa spetskompetens och rutin. Visst, man kanske inte har tillräckligt med hjärta i truppen, men klassen på spelarna är alldeles för bra för hockeyettan och jag skulle vilja säga att man har en av de klart starkaste trupperna i hela hockeyettan. Man har värvat Mathias Månsson, Markus Kinisijärvi, Matthias Sundberg, Magnus Åkerlund, Alexander Selin, Christoffer Kjaergaard , Eric Moe och Mats Hansson. Det är alla spelare som är otroligt bra och spetsspelare som skulle platsa i vilken klubb som helst i hockeyettan. Som sagt får man ihop det här laget så lär man inte tappa många poäng denna säsong och hoppas inte man gör det mot Piteå heller. Man är dessutom helt skadefria.


Nej, jag tycker vi har fått fel favorit här. Piteå är starka och kan vinna denna match, men det ska vara för deras fördel av hemmais isåfall. På pappret är Sundsvall bättre och nu dessutom när man är skadefria och Piteå har ett par skador så ska det inte vara något snack. Det blir en jämn match, men Sundsvall hoppas jag är starkare. Mitt spel idag blir därför Sundsvall ML till oddset 1.88 och det kan ni spela hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden