Piteå ligger sist i kvalserien och idag tar man emot Karlskrona som jagar Tingsryd och Björklöven som just nu sitter i förarsätet. Piteå är dock otroligt starka på hemmaplan medans Karlskrona som vanligt har svårt på bortaplan.

  • Match: Piteå – Karlskrona
  • Speltips: Piteå +0.5
  • Odds: 1.93 @ Pinnacle
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 31/3, 16.00

Piteå har gjort en otroligt stark säsong hittills och att man skulle ta sig så långt som till kvalserien var det nog inte många som trodde. Nu har man dock gjort det och att man skulle gå upp tror jag de flesta visste skulle bli svårt. Laget har ju längre säsongen gått bara blivit starkare och starkare. Hemma är man riktigt bra, men man har fortfarande inte tagit en seger under ordinarie tid i kvalserien. Det kanske är dags idag mot ett riktigt bortasvagt Karlskrona. Man fick stryk på övertid hemma mot Tingsryd, men var det bättre laget. Höll jämna steg med Björklöven. Man föll ihop som ett korthus mot Huddinge i andra perioden. Så att man har hållit jämna steg på hemmaplan mot alla lag vet man om. Senast slog man faktiskt Tingsryd på bortaplan med 3-0. Oscar Sehlstedt i kassen gjorde återigen en mycket bra match och det skulle förvåna mig om den store målvakten är kvar i hockeyettan nästa säsong. Laget är lite klenare än KHK på pappret, men har fördel av hemmaplan och kan spela utan större press. Piteå saknar ett fåtal spelare, men ska inte spela någon större roll.

Karlskrona är i ett riktigt pressat läge. Man måste ha med sig en vinst idag och förmodligen måste man även vinna de två återstående matcherna efter denna för att få stanna kvar i hockeyallsvenskan. Det här spelet grundar sig mycket på en sak och det tror jag de flesta vet om när det gäller KHK; Man är helt otroligt usla på bortaplan. Under de hela säsongen har man haft svårt att ta sig in på mål och göra grovjobbet, vilket även har synts under de tre bortamatcherna man haft här i kvalserien också. Det går inte ens att jämföra deras spel på hemmaplan där man faktiskt är ganska starka. Totalt har man bara vunnit 2 av 26 bortamatcher och målskillnaden låg på brutalt dåliga 37-107 i allsvenskan denna säsong. Det är riktigt urdåligt om jag får säga det själv. Under kvalseien har det inte gått bättre heller utan man har förlorat alla tre bortamatcher och dessutom har man 2-13 i målskillnad på dessa matcher. Som jag skrivit tidigare, laget har mer kvalité på pappret än Piteå, men man fungerar inte som lag på bortaplan. Känslan är att spöket sitter kvar på bortaplan och jag tror inte man blir mer bekväma i sitt spel när man dessutom är kanske Sveriges mest pressade lag för tillfället.


Karlskrona har tagit poäng i 2 av 29 bortamatcher denna säsong och vi får nästan dubbla degen på en halvgardering på Piteå. Måste bara testas och jag spelar Piteå +0.5 till oddset 1.93 hos Pinnacle med 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden