Tiden har varit knapp på slutet, men idag blickar vi återigen mot Hockeyettan och den här gången mot den norra serien. En av seriefavoriterna tar idag emot Kalix som är ett av lagen som satsar för en plats i allettan. Jag tror dock att man väger lite för lätt fortfarande.

  • Match: Piteå – Kalix
  • Serie: Hockeyettan Norra
  • Speltips: Piteå
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22/10, 19.00

piteaPiteå är äntligen tillbaka på hemmaplan igen efter att ha spelat tre raka på resande fot. De två senaste matcherna har dessutom varit riktigt bra och man har också håvat in två segrar på dessa matcher. Målskillnaden på de två sista är 14-3 vilket visar lite att man vill vara med i toppen och fightas. Det ska man också vara med det laget man har, men har fortfarande inte på långa vägar visat upp det spel man hade under förra säsongen. Däremot är matchen idag en match man bara ska vinna. På pappret är man starkare än Kalix och oddset vi får ikväll känns riktigt lockande. Det är inte ofta man får 1.75 på en hemmaseger hemma i Piteå. Senast vann man med 6-2 borta mot topplaget Östersund, som kanske får rankas som det näst bästa laget i serien efter Sundsvall. Det är riktigt bra gjort och spelar man bara i närheten av så bra som man spelade då så har man tre lätta poäng ikväll. Piteås vassa förstakedja med Daniel Olofsson-Joakim Högberg-Magnus Isaksson var inne på tre mål framåt där Högberg gjorde alla tre. Det är tre toppar på denna nivå. Man ska vinna denna afton.

kalixKalix har många tippat som en av toppkandidaterna denna säsong. Sjävklart ska man vara med i racet om en plats bland de fyra bästa, men känslan är att folk överskattar detta Kalix lite. Jag håller som sagt med om att man ska ta sig vidare till nästa runda, men ärligt talat, hur svårt är det i den norra serien? Det finns tre lag utöver Kalix som håller någorlunda bra klass. Resterande lag hade inte tagit sig långt i ett kommande playoff enligt mig. Kalix lag är ganska jämnt. Man har tre femmor som alla håller ganska god klass i hockeyettan. Jämför man dem på pappret med Piteå femma för femma så är man fortfarande snäppet svagare om man ser på helheten. Kalix kommer att ta sig till allettan, men att möta Piteå på bortaplan är verkligen ingen lätt uppgift. Senast mötte man Sundsvall på bortais och där visade det sig lite att man har en bit upp till den absoluta toppen. Man förlorade med 5-2 och skotten förlorade man med 46-18. Nu kan man inte på nåt sätt jämföra Piteå med just Sundsvall, men Piteå ska i grund och botten vara det bättre laget ikväll.


Piteå är ett bättre lag än Kalix. Man har rutinen att vara ett topplag och har dessutom fördelen av att spela på hemmais denna afton. Mitt spel ikväll kommer bli Piteå att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos bet365. Insatsen kommer landa på 6 units. Nu kör vi!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden