Denna lördag bjuder, utöver Champions League finalen, på en hel del intressanta svenska matcher och jag har valt att kika lite närmre på ett division 1 möte mellan Piteå och Carlstad United. Carlstad United som är nykomlingar har inte visat på några större framsteg och placerar sig nere i bottenträsket.Piteå däremot har visat på skillnaden och siktar på en topp placering. Att åka ända upp till Piteå lär inte vara någon drömresa, men det lär även inte bli något att jubla över då jag tror man inte har en chans. Ett fint tips ska liras, häng med!

  • Match: Piteå IF – Carlstad United
  • Spel: Piteå IF -1,5
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 14.00

Börjar vi med Carlstad United så kan man konstatera att man startat årets seriespel dåligt, och placerar sig därmed i bottenträsket. Den enda seger man tagit kom i den första omgången mot Huddinge och därefter har man sedan bara gått ner sig. Ett oavgjort resultat följt av sex förluster är ett svidande faktum. Ser vi till de senaste prestationerna så åkte man på torsk senast mot Vasalund med 0-2 och matchen innan det mot Nyköping med 1-3. Idag ställs man mot ett hemamstarkt Piteå som varit slårslagna och jag förväntar mig ännu en förlust i protokollet
för detta Carlstad United.

Över till Piteå där det ser betydligt ljusare ut och en fjärde placering är klart godkänt. Man spelar en fartfylld fotboll med god offensiv. Senast besökte man Borlänge för att möta Brage och man fick med sig ett oavgjort resultat efter en bra prestation, 2-2. Värt att nämna är även att Piteå likt Carlstad är nykomlingar till ettan, och än dock har man lyckats så pass bra vilket är imponerande. Idag möter man ett enkelt motstånd sett till tabellen, men självklart behöver alla jobb göras. Spelar man lika resolut som på sistone lär detta bli en enkel seger och jag måste bara lira!

Så vad blir mitt lir?Piteå anses vara storfavoriter väljer jag att ta mig till en handikappslina som verkar vara rimlig. En lina på -1,5 bör man kunna lösa och jag lirar detta till en insats på strax över medel!