Hemmastarka Phoenix tar idag emot en av sina största rivalet, Vancouver. Båda lagen har fin form, men frågan är egentligen vilka som kan utnyttja den bäst. Känslan säger en sak och tycker också att oddset är för högt här. Det blir en lite kortare rek idag då jag ligger totaldäckad i feber.

  • Match: Phoenix – Vancouver
  • Speltips: Vancouver ML
  • Odds: 2.08 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 03.05

Phoenix har varit riktigt bra denna säsong och på hemmaplan är man ett av ligans bästa. Svenske backen Oliver Ekman-Larsson kan jag säga redan nu att han är en av ligans absolut bästa backar. Laget har en otrolig offensiv trots att man kanske de senaste åren egentligen varit ett mer defensivt lag. Man lever mycket på sin målvakt Mike Smith och de senaste matcherna har han verkligen räddat dom. De har fyra raka segrar där man producerat massvis med mål, men också haft en del flyt på vägen. Man har släppt till 30, 42, 40 och 50 skott emot sig vilket innebär att man mer eller mindre gjort bragdmatcher utan dess like. När ska det ta stopp egentligen? Personligen så gillar jag Yotes som lag, men ikväll kommer man få säkerligen upp emot 35 skott mot sig igen om inte mer och då har jag svårt att se dem stå emot ännu en gång.

sedin

Vancouver har även dem riktigt bra form, men Nucks har däremot visat upp ett lite mer stabilare spel. Man har inte släppt till så mycket skott bakåt och behöver inte vara lika slutkörda som Phoenix möjligtvis kan vara. Nucks är ett av seriens bästa lag och verkar nu ha hittat coach Tortorellas spel och tillochmed får det att funka. När jag såg oddsen på Vancouver på 2.08 (var däremot högre imorse när jag tänkte på det) så blev jag väldigt förvånad. Nucks är ett utpräglat topplag medans Phoenix är på uppgång. Jag tror att Phoenix bragdinsatser de senaste matcherna kommer påverka och det kommer Vancouver att dra nytta utav. Canucks skjuter väldigt mycket mot lag som är ganska ostrukturerade, som just Phoenix är och då blir det som sagt svårt att stå emot.


Som jag skrev ovan, Phoenix gör inte fler bragdmatcher. Man har släppt till mycket skott och dessutom stått för sena vändningar. Man klarar inte av det mot ett starkt Vancouver. Jag spelar Vancouver ML till oddset 2.08 hos Betsafe. Insatsen blir 6 units denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka  till!

/Heden