Det är återigen dags för ett skottspel där vi hoppas att skotten haglar. Phoenix tar emot en av sina divisionsrivaler San Jose där både prestige och viktiga poäng står på spel.

  • Match: Phoenix – San Jose
  • Speltips: Över 62.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/12, 03.05

Phoenix är ett gammalt hederligt lag när det gäller skottspel, ungefär likt Ottawa. Däremot är man inte lika oförutsägbara som Ottawa kan vara ibland utan man har ett mer jämnt spel och är framförallt ett mer kompetent lag än just Ottawa. På hemmais har man varit en maktfaktor hittills och man har pressat varenda lag som ställs sig på andra sidan. Tittar man skottmässigt så har man skjutit mer än 30 skott framåt i 13 av 15 hemmamatcher hittills, oftast en bra bit över 30 dessutom. Detsamma gäller skotten bakåt där man släppt över 30 skott i 12 av 15 matcher. Totalt sett så har man gått över denna lina i 10 av 15 matcher. Nu möter man dessutom ett av ligans mest skottglada och då känns det givet att båda når 30-strecket ikväll. Yotes på hemmaplan kör full fart framåt och släpper en hel del luckor bakåt. Man är såpass vassa offensivt att man litar på offensiven och att Mike Smith håller hyfsat tätt därbak. Det har funkat hittills och tror inte man ändrar sitt spel ikväll heller.

Antti Niemi, Mikkel Boedker

San Jose är ett av ligans mest kraftfulla lag. I sina bästa stunder kanske man också är det bästa laget i hela NHL. Framåt anfaller man med hög fart, en hel del finess och framförallt en tyngd som kanske många lag saknar. Just Phoenix kan man väldigt bra då man har spelat länge i samma division och det kanske är en anledning varför dessa matcher brukar innehålla mängder av målchanser. Dagens lina är hög, men tittar man inbördes så har man gått över denna lina i 8 av de 10 senaste matcherna. När man möttes i San Jose tidigare denna höst så blev det totalt 80 skott. Sharks har på dessa tio matcher aldrig skjutit mindre än 32 skott och man bör nog klara det även ikväll om allt går som jag tror.


Det är två lag som båda har grym offensiv kraft som man kan lita på och de trivs bäst i anfallszon. Känslan säger att det blir målrikt idag, mycket pågrund av att jag tror det blir en svängig hockey.  Det är två lag med snabba omställningar vilket som vanligt bör gynna ett över spel i skott. Mitt spel denna afton blir över 62.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden