En ny helg och ny månad med många NHL-matcher på schemat. Denna kväll kommer jag bege mig till Phoenix för deras match mot Pittsburgh. På förhand känns det som att det kan bli en hel del mål, men det är en vinnare jag kommer ge mig på.

  • Match: Phoenix – Pittsburgh 
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.74 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/2, 02.05

Phoenix är ett av lagen jag blivit imponerad av denna säsong. Kanske inte för att man gått som tåget, utan för att man spelar riktigt rolig ishockey. Man kör all in offensivt och låter Mike Smith ta emot det mesta där bak. Under starten av säsongen så var detta väldigt lyckat och man ”red lite på vågen”. Nu den sista tiden har formen planats ut och OS-målvakten Smith har inte heller rosat marknaden under de sista veckorna. Det är just därför jag tror att man kommer få problem mot ett offensivt starkt Pittsburgh. Yotes är såklart bra framåt dem med, speciellt på hemmaplan, men man är även väldigt sårbara bakåt. Deras spel går mycket ut på att följa upp med allt i anfallen och därav brukar dem även få en hel del spelvändningar emot sig. Pens är ett lag som ställer om oerhört snabbt och dessutom väldigt skickliga när de får ha ha minst en gubbes överläge i omställningarna (3 mot och 2 mot 1). Jag tror de kan straffa sig rejält och ställer inte Yotes om sin taktik här så kommer de att behöva göra många mål för att ta några poäng i den här matchen.

jokinen

Pittsburgh har fortsatt fin form när det gäller det offensiva. Förstalinen med framförallt Chris Kunitz och Sidney Crosby är alltid ett hot framåt och nu när även andrafemman med Jokinen-Malkin-Neal verkar visa fantastisk form så tror jag det kommer bli tufft för Phoenix. Pens är inte lika starka bakåt på resande fot som man är på hemmais, men i grunden har man ett betydligt mycket starkare försvarsspel än Yotes. Att Kris Letang saknades senast ser jag inte som något jätteavbräck om han nu saknas inatt också, trots att han är en av Pens bästa backar på pappret. Försvarsspelet med han i laget blir något ostabilare, dock positivt i det offensiva. Senast mot LA så spelade man otroligt kontrollerat och tog vara på det mesta offensivt. Man gjorde vad man skulle och målvakten Jeff Zatkoff hade en ganska lugn kväll även om han fick göra ett par kvalificerade räddningar.


Just nu så känns Pittsburgh såpass vassa offensivt så att en 3-4 mål från bortalaget bör inte vara en omöjlighet. Det kommer man långt på och jag tror man vinner denna drabbning pågrund av att man kontrar sönder Phoenix. Mitt spel blir Pens ML till oddset 1.74. Insatsen blir 6 units och spelas hos betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden