Julen närmar sig och NHL fortsätter i samma takt som förut. Inatt tar hemmastarka Phoenix emot ett lag i kris. Islanders vann dock senast och kanske vänder man på steken nu. Jag kommer lägga mitt fokus på ett skottspel.

  • Match: Phoenix – NY Islanders
  • Speltips: Över 59.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/12, 03.05

Phoenix ska vi ännu en gång blanda in i ett hederligt gammalt skottspel. Yotes på hemmaplan är riktigt starka där man hittills vunnit 9 av 13 matcher. Den senaste tiden har man visat en lite sviktande form och kanske håller man på att traska nedåt i tabellen efter en fin start av säsongen. Känslan ikväll är att man kommer försöka gå ut och vara lika offensiva som man brukar vara på hemmais. Då kommer också gästande New York få det riktigt tufft. Båda lagen är bra offensivt och om man vill vinna ikväll så lär det behövas ett par baljor framåt. Detta gör också att jag tror det blir hawaii-hockey vilket oftast brukar resultera i en hel del skott på mål. Phoenix har et högt skottsnitt framåt, men framförallt bakåt . Hemma lämnar man en hel del luckor bakåt då deras backar följer med upp i anfallen ganska ofta. Isles har snabba forwards som bör kunna utnyttja Yotes misstag på ett bra sätt.

phoenix

Islanders har inte kommit upp i standard under de sista veckorna, trots att man på pappret har ett riktigt vasst lag offensivt sett. Man har inte heller skapat så många chanser, men det har nog med självförtroendet att göra lite också. Nu senast vann man igen och har nog skaffat sig lite tro på sig själva. Jag tror också att man inser själva att man kommer behöva spela ett riktigt offensivt spel här om man ska lyckas att få åka härifrån med full poängpott. Tittar man inbördes mellan lagen så har säsongens hittills ändå möte gått över linan. Under de senaste åren så har 7 av de 10 senaste matcherna gått över linan. Isles har gått över linan de två senaste matcherna mot två starka lag offensivt (Sharks & Ducks) och ikväll möter man alltså ett lag som minst är lika vassa framåt på sin hemmaplan. Jag tror det blir stora ytor som vanligt när Yotes är inblandade.


Två lag som vill spela offensiv ishockey och dessutom så släpper man till en hel del skott. Detta är något som bör gynna överspelet i slutändan. Mitt spel blir över 59.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Bwin. Notera att linan började på 58.5 skott innan den höjdes. Andra bolag har linan på över 61.5 skott till samma odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden