Båda lagen har fått en riktig tung start på säsongen. För Yotes har det funkat offensivt, men inte i defensiven och framförallt Mike Smith och Jason Labarbera har inte varit lysande direkt. Nashville har det trögt i anfallszon, men funkar defensivt.

  • Match: Phoenix – Nashville
  • Speltips: Phoenix ML
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  •  Spelstopp: 29/1, 03.05

Phoenix har varit katastrofala bakåt i inledningen och det kan bara bli bättre. Ikväll har man en riktigt passande uppgift när Nashville kommer på besök. Yotes är lite likt Carolina på ett sätt. Man spelar med hög fart och har många spelskickliga backar. Under början av säsongen har man avfyrat massvis med skott, och dessutom gjort mål på en hel del. Problemet är att båda målvakterna samt defensiven inte fungerat överhuvudtaget. Men så dåliga som resultaten visar är man inte. Sanningen är att man haft en ganska tuff start då man mött San Jose, LA Kings, Chicago och Dallas. Alla blev förluster, men med lite medstuds så hade man haft fler än en vinst just nu. Vinsten kom mot Columbus där man vann med 5-1. Nu möter man Nashville och det bör passa Phoenix perfekt. Man har problem med defensiven och nu får man en bra chans till att öva på den mot ett ganska dåligt offensivt lag. Förmodligen kan man spela lite lugnare och inte spela såpass stressat. Offensiven bör lösa sig. Man har många bra backar som är duktiga offensivt. Bland annat har svenske Oliver Ekman-Larsson fått en tung roll offensivt och rankas förmodligen som deras toppback. Enda minuset man har ikväll är att Chad Johnson får starta i kassen, men det behöver inte vara negativt. Det kan bli en injektion och att man offrar sig mer bakåt.

Nashville har jag sett i flera matcher och ju mer jag tittar på dem desto tråkigare blir matcherna. Preds spelar oerhört tråkigt och offensiven är lika dålig på plan som den ser ut på pappret. På de två senaste matcherna har man skjutit 21 respektive 13 skott på mål. Fantasilöst. Bakåt är det helt okej, men inte på samma nivå som man var förra säsongen. Pekka Rinne har räddat laget i flera matcher och ska det fortsätta såhär så kommer Nashville inta topp 3, nedifrån. Däremot så har man saker som är bra och det är deras powerplay som funkar även iår. Shea Weber styr därbak på ett stabilt sett medans Mike Fisher agerar och oftast gör första draget. Preds ska normalt sett vara bäst på hemmaplan och det utgår vi ifrån att man fortfarande är. Att bolagen satt Nashville som favoriter här känns ju helt fel. Inatt saknas viktiga Patric Hörnqvist också vilket försvagar offensiven ytterliggare.

Yotes har vunnit 11 av de 16 senaste mötena och dessutom vunnit 3 raka mot dem på hemmais. Jag tycker bolagen har satt helt fel favorit här. Bet365 erbjuder 2.05 på Phoenix ML och det måste vi hugga på. Jag tycker att omvända siffror oddsmässigt hade varit rätt.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden