Phoenix tar inatt emot Los Angeles på hemmaplan. När dessa drabbar samman så brukar det vara relativt fartfyllda matcher och därför kommer jag välja ett litet specialspel. Det handlar om hur många skott på mål det kommer att bli.

  • Match: Phoenix – LA Kings
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 2.05 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/4, 04.05

Phoenix är ett lag som spelar med hög fart, framförallt när man spelar på hemmaplan. I Western Conference så ligger man på en trettonde plats vilket inte låter alltför imponerande, men saken är den att lagen i Western är väldigt jämna och man har faktiskt bara 4 poäng upp till slutspel. Känslan är dock att man kommer hamna nånstans mellan plats 10-13 och därför missa slutspel. På hemmaplan är man dock väldigt starka, men på slutet har man haft en del problem. Först för ett par matcher sedan hade man problem att hitta nätet, och nu sista matcherna har man haft problem med antal insläppta mål. En anledning är Mike Smith går skadad och in istället för honom går Jason LaBarbera, vilket såklart är ett litet minus. Detta gör väl också att backarna inte är lika trygga som man är med Smith och försvaret kan ibland bli aningen virrigt. LaBarbera har bättre räddningsprocent än Smith, men samtidigt har han bara vunnit två matcher denna säsong. De lag som möter Phoenix lär ha detta i åtanke och slänger oftast in något skott extra på mål. Detta har även märkts på deras fem senaste matcher då man släppt till 34, 38, 37, 35 och 32 skott mot sig. Dagens lina har man klarat med stor marginal i sex raka matcher och tycker vi har goda chanser till att få en chansrik match återigen.

Yotes shots off: 30.54
Yotes shots off at home: 31.44
Yotes shots det: 29.46
Yotes shots def at home: 27.63
Yotes shots against Kings last 10 games: 29.2

Los Angeles börjar varva upp inför slutspelet. Man har ett tungt lag med ett par riktiga powerforwards i laget. Formen är riktigt bra och framåt har man varit riktigt farliga i många matcher  i rad nu. På de fyra senaste matcherna så har man skjutit 147 skott framåt och samtidigt så har man även fått en välförtjänt utdelning med 15 mål också. Målen på bortaplan har under första delen av säsongen varit ett problem, men nu verkar man ha hittat formen och laddar för ett slutspel som man mycket väl kan lyckas i ännu en gång. Kings har en riktig styrka och det är deras defensiv. Det känns som att det är det enda som kan stoppa detta skottspel. Båda lagen skjuter mycket och det brukar som sagt gå undan mellan lagen, speciellt i Phoenix. Kings har klarat linan i 3 av de 5 senaste matcherna. Inbördes mellan lagen så har linan gått över i 7 av de 10 senaste matcherna. Dessutom har man ett betydligt högre snitt både framåt och bakåt på bortaplan.

Kings shots off: 29.83
Kings shots off on road: 33.50
Kings shots def: 24.29
Kings shots def on road: 26.22
Kings shots against Yotes last 10 games: 35.4


Med tanke på att båda lagen för tillfället spelar god offensiv hockey så tycker jag oddset är något högt. Linan ligger nog rätt, men oddset är högt. Jag spelar över 58.5 skott på mål (regular time) till oddset 2.05 hos bwin med 6 units. Jämför detta med Betsson som har satt samma lina, men ett mycket lägre odds.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden