Det blir ytterligare ett spel till nyårsnattens NHL-hockey. Jag kommer hämta det från matchen mellan Phoenix som tar emot Edmonton. Som vanligt så är det ett skottspel det handlar om.

  • Match: Phoenix – Edmonton
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time) 
  • Odds: 1.85 @ Bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/1, 03.05

Phoenix är ett fartfyllt och skottglatt lag. Den här säsongen har vi flera gånger spelat överspel i skott när Phoenix har varit inblandade och jag kommer fortsätta göra det denna kväll. Phoenix har tre femmor som är jämna och bra. Man har backar som älskar att följa med upp i anfallen och därav blir det också en hel del ytor bakåt. Man spelar litegrann som Ottawa, även om det inte riktigt är samma kaos. På hemmaplan är man ett av ligans starkaste lag och man har en offensiv som skrämmer många hemma i Jobing.com Arena. Man går verkligen framåt med allting på hemmaplan och man skjuter brutalt mycket. Totalt har man ett snitt på 32.1 skott framåt och hela 33.4 skott bakåt. Hemma skjuter man i snitt 34.9 skott. I 14 av 16 hemmamatcher så har man skjutit minst 30 skott på mål. Dagens lina har man klarat i 13 av 16 hemmamatcher hittills och man bör även lösa det denna afton.

phoenix

Edmonton är inget lag man ska lita på när det gäller skott framåt. Man har dock en hel del kvalité framåt och det är egentligen där man ska vara bra. Det är man också, även om det är på hemmais man har det bästa spelet och det är också där man skapar flest chanser. Ikväll tror jag dock att man lyckas skapa en del med tanke på att Phoenix går framåt med allt. Edmonton har många snabba spelare och bör kunna utbyttja Yotes spel på bästa sätt. Jag räknar med att det kommer bli hawaii-hockey som vanligt när Phoenix spelar och det är den stora anledningen till detta spel.


Yotes är ett lag som matar skott på mål och litar hundraprocentigt på sin offensiv. Luckor lämnas bakåt och det bör Oilers kunna utnyttja. Mitt spel blir över 58.5 skott till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Bwin. Andra bolag har linan på 60.5 så passa på innan linan höjs.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till och GOTT NYTT ÅR!

/Heden