Det är dags för match mellan två formstarka lag. Phoenix är återigen på hemmais efter att efter sås sent som igår spelat mot Anaheim. Man tar emot Detroit som just nu är ett av ligans starkaste lag och därför gör det denna match svårtippad. Jag kommer istället lägga fokus på ett skottspel.

  • Match: Phoenix – Detroit
  • Speltips: Över 59.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20/10, 03.05

Phoenix kommer från en tung förlust igår mot Anaheim när man sent tappade till 2-2 och sedan förlorade efter straffar. Idag söker man revansch och jag tror mycket väl att man kan vinna, men känner inte att oddset är något att hurra för. Istället kommer jag som så många gånger förr lägga mitt fokus på ett skottspel i matchen. Yotes är ett skridskoskickligt lag som försöker utnyttja det på bästa sett. Man är relativt offensiva och har backar som älskar att följa med upp i anfallen. Ytor lämnas även bakåt och mycket kanske tack vare målvakten Mike Smith som man förmodligen litar ganska mycket på. På hemmais är man ett spelförande lag som skjuter mycket. Deras spel går ut på att transportera puck genom mittzonen med hög fart och på så sätt komma till chanser. Man spelar ett väldigt publikfriande spel med hög fart som sagt, framförallt på hemmaplan. Den här säsongen har man skjutit över 30 skott i 7 av 8 matcher. Det var dessutom den första matchen på säsongen. Den match man sköt under var på bortaplan mot San Jose. Tittar man på dagens lina så har man gått över i alla matcher denna säsong förutom den första matchen hemma mot Rangers. Då var som sagt motståndet inte det bästa  och idag möter man ett lag i toppform. Det bör bli fartfyllt även denna match.

henrik zetterberg_datsyuk

Detroit har riktigt bra form och laget har höjt sig rejält till denna säsong. Deras spel förra säsongen gick mycket ut på att dra ner på motståndarnas tempo. Man spelade mycket hem till back och lugnade ner spelet ganska ofta. Därav blev man också ett ganska tight spelande lag som inte kanske spelade den allra roligaste ishockeyn under vissa stunder. Delvis så har man samma spel som grund denna säsong, men verkar till den här säsongen släppt lite på tyglarna och producerar mycket framåt samtidigt som det varit större ytor bakåt. Även Detroit har gått klart över linan denna säsong i 7 av 8 matcher. När man dessutom historiskt sett mött Phoenix har det varit chansrika matcher där hela 8 av 10 senaste har gått över dagens lina. Sammanfattar man detta så är linan idag väldigt låg, speciellt också med tanke på hur säsongsinledningen har sett ut. Jag tror inte heller Detroits försvarsspel blir bättre av att man saknar Niklas Kronwall. Det är en back som snor åt sig mycket istid och är en nyckel bakåt. Framför mål rensar han bort massvis med puckar. Kanske kan det bli lite kalabalik ikväll i Detroits zon? Jag tror att man klarar linan galant denna afton också.


Spelet känns mycket bra och jag trycker in en bit över medel på detta spel. Båda lagen har fin form och spelar bra anfallshockey. Dessutom litar man på sina målvakter. Jag spelar 7 units på över 59.5 skott på mål till oddset 1.85. Spelet hittar ni hos Unibet denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden