Novembers sista dag och många NHL-matcher på schemat. Jag ska titta på ett skottspel i matchen mellan Phoenix och Chicago. Jag rekade samma typ av spel när lagen möttes tidigare under säsongen och jag kör på samma spår även denna natt.

  • Match: Phoenix – Chicago
  • Speltips: Öveer 61.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 1/12, 02.05

Phoenix går riktigt bra den här säsongen och det är framförallt hemmaplan man vågar spela ut riktigt ordentligt. Hemma har man faktiskt bara förlorat en match av tolv möjliga under ordinarie tid. Det är grymt starkt och med tanke på att det är Chicagos sista match i deras bortaturné så lär Hawks få slita för poängen. Jag kommer dock inte koncentrera mig på en vinnare utan istället blir det ett skottspel. Den här matchen räknar jag med att den kommer bli väldigt svängig, som den även var senast de möttes. Då slutade det med nio mål och hela 82 skott skott. Jag menar, får vi bara se en hyfsat lik matchbild idag så kommer vi garanterat minst få 62 skott inatt. Phoenix är ett offensivt glatt gäng och har ett grymt spel på hemmaplan. Man skjuter mycket och förlitar sig väldigt mycket på att göra många mål då man lämnar många luckor i defensiven. Yotes kommer gå framåt och Chicago kommer säkerligen gå på kontringar en hel del, vilket kommer öppna för lägen åt båda håll. Yotes älskar hawaii-hockey.

Chicago-Blackhawks-Phoenix-Coyotes

Chicago är mer stabila än Yotes bakåt och därför lär man också gå längre totalt sett under hela säsongen, men ikväll så inser nog Phoenix att man måste göra ett par mål framåt för att kunna vinna. Chicago är riktigt bra åt båda hållen. Offensivt har det kanske inte klickat jättebra de sista matcherna, men ikväll har man en passande uppgift mot ett lag som kör lite ”allin-hockey”. Hawks är ett av de lag som skjuter mest i hela ligan och möter ikväll ett av lagen som släpper till mest skott mot sig. Det bör garantera minst 30 skott ikväll, speciellt efter att ha sett förra matchen de möttes när de sköt 52 stycken. Det var dock på hemmaplan. Man kommer inte upp i samma antal den här gången, men man har lätt potential att nå 40 skott om man har en bra dag.


Det var såpass svängigt när lagen möttes förra gången så att det här oddset inte går att blunda till. Phoenix vill spela anfallshockey och detsamma gäller Hawks. Jag tror det blir en väldigt rolig match att kolla på och kan nog rekomendera de som har svårt att välja match att titta på just den här matchen. Båda lagen bör nå minst 30 skott och då har vi fin chans på att klara linan också. Jag spelar över 61.5 skott till oddset 1.85 med 6 units. Spelet finner ni hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden