Nu ska jag ge mig in i Phoenix värld och spelet kommer bli nästan detsamma som sist. Motståndaren denna gång är Calgary och efter att ha sett deras start av säsongen så känns detta spel riktigt bra det med. Skottspel är det som jag snackar om såklart.

  • Match: Phoenix – Calgary
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/10, 04.05

Phoenix har varit en guldgruva denna säsong när det gäller skottspel. Ibland förstår jag inte varför bolagen envisas med att lägga hyfsat låga linor på dem. Visst är jag medveten om att det någon förr eller senare kommer spricka, men jag hoppas inte det gör det idag. Yotes är ett fartfyllt lag som spelar väldigt offensivt. För ett par säsonger sedan var man ett av de stabilare lagen i ligan defensivt och levde mycket på den. Nu skulle jag vilja säga att det är de offensiva spelet man ska leva på. På backsidan har man flera backar som är riktigt starka framåt och även avlossar bössan en hel del. Oliver Ekman-Larsson och Keith Yandle är två av dem. Framåt har man spritt ut sina toppspelare i sina tre första linor vilket gör att alla femmorna vill ut och producera offensivt eftersom de flesta i grunden är offensivt lagda spelare. Om inte så spelar de ihop med någon som i grunden är offensiv. Den här säsongen har man gått över dagens lina i 8 av 9 matcher och dessutom i åtta raka matcher med ganska stor marginal. Varför skulle det ske en sådan helomvändning just idag? Det känns inte alls troligt. Det ska väl vara att jag säger såhär nu och jinxar allting. Nej, kvällens match blir fartfylld återigen.

monahan

Calgary var innan säsongen tippade toksist av de flesta runtom i hockeyvärlden, men har faktiskt överraskat de flesta med ett riktigt bra spel och fyra segrar av åtta möjliga hittills. Ett litet problem har man och det är i egen zon där försvarsspelet bjuder på en hel del ibland och det bör också Yotes kunna dra nytta av. I hälften av matcherna denna säsong har man klarat dagens lina och det bör finnas alla möjligheter till gå över igen inatt. Framåt har man sett förvånansvärt bra ut om man nu ska titta på vad de har för lag. Man försöker ofta kontra sönder sina motståndare och det har hittills funkat bra. Mot Phoenix så kommer det bli enorma ytor bakåt om Yotes backar fortsätter att stå upp som de brukar och då kommer Flames att få sina skott även dom. Phoenix har ett defensivt skottsnitt på 34.22 så att defensiven är prioriterad där är jag tveksam till. Så länge inget av lagen ändrar sitt spel till just den här matchen så blir det skottkavalkad här med.


Jag tycker det känns bra med en såpass låg lina. Det finns de bolag som har lagt ut detta spel  med linan 60.5 till samma odds. Då tar vi givetvis den lägre linan. Jag spelar över 58.5 skott på mål till oddset 1.85. Insatsen blir 6 units och spelet är lagt hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden