Ett av lagen lider av tunga avbräck och kan få en jobbig kväll. Flyers har startat med tre förluster och det ser inte ljust ut med Bryzgalov i kassen. Rangers tog igår sin första seger och spelar alltså match idag igen.

  • Match: Philadelphia – NY Rangers
  • Speltips: NY Rangers ML
  • Odds: 2.05 @ Pinnacle 
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 25/1, 01.05

Philadelphias spel har sett halvknackigt ut, både framåt och bakåt. Man har alltså en målskillnad på 3-11 vilket också visar i siffror lite hur det sett ut. Ilya Bryzgalov inger inget större förtroende där bak, även fast han gör någon fin räddning ibland. Lika många fina räddningar som han gör, lika många konstiga beslut verkar han ta. Man har ju som sagt förlorat lite kvalité på backsidan och även på forwardssidan till den här säsongen vilket syns ganska väl såhär i inledningen. Nu har man bara spelat 3 matcher visserligen, men tendenserna sitter ändå där. Lägg därtill att till nattens match så saknar man utöver Danny Brière och Chris Pronger även Brayden Schenn som är avstängd och nu också Scott Hartnell som är skadad. Så man kan väl säga att efter Giroux så saknas deras tre bästa och viktigaste forwards. Trots hemmaplan och stor revanschlust så tror jag man får det svårt ikväll.

New York Rangers tog igår äntligen sin första seger, även fast den satt långt inne. Spelmässigt har det inte sett perfekt ut för Rangers, men det har det knappast gjort för något lag än. Däremot gjorde Marian Gaborik sina första tre mål igår och det är viktigt för självförtroendet inför fortsättningen. Rick Nash har också sett lite halvt ranglig ut första matcherna, men gjorde en riktigt bra match igår även han. Även fast man spelade igår så ska man ha riktigt chans att plocka sina andra raka seger här. Rangers är en av huvudfavoriterna denna säsong och får man bara igång Rick Nash på rätt vis så blir de farliga. Sanningen är att Rangers faktiskt har vunnit 8 raka möten mot Philadelphia. Jämför man powerplay-stats i de sista tio matcherna så är det ett stort övertag för Rangers även där. Man har gjort mål på 30,6% av sina powerplay medans Flyers endast mäktat med ynka 9,5%.

Ingen målvakt är ännu bekräftad, men kan anta att Martin Biron kan få chansen ikväll, men tror inte det spelar någon roll, han gjorde det bra när han fick hoppa in mot Penguins i början av veckan. Philadelphia har många skador på viktiga spelare medans Rangers går in med fullt lag. Dessutom har Rangers haft lätt för Flyers. Tycker oddset är bra  på Rangers inklusive OT/SO och vi kör standard på denna, 6 units hos Pinnacle till 2.05.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden