Som vanligt nr jag inkluderar Islanders i mina spel så brukar det betyda något sorts spel på att dem ska vinna eller skjuta många skott. Idag när man gästar Philadelphia så går jag återigen på att det kommer bli en väldigt svängig match.

  • Match: Philadelphia – NY Islanders
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 6/2, 01.05

philadelphia_200x141Philadelphia är ett lag som under många säsonger varit väldigt upp och ner. Det har man varit även den här säsongen, även om det på sista tiden sett lite bättre ut. Man har just nu fyra raka segrar och går för sin femte i rad när man tar emot Islanders inatt. Flyers är ett lag som länge kämpat med sitt defensiva spel och också länge försökt att hitta en målvakt som håller högre klass än de man haft i kassen tidigare. Kanske beror det inte alltid på att målvakten är dålig utan även för att hockeykulturen i Philadelphia är så pass offensiv som den är. I vilket fall så är det hemma i Wells Fargo som man är som starkast. Där kan man utmana alla lag med sitt spel och manas på av en hemmapublik som i medgång är en av de mest högljudda. Man är offensiva på hemmaplan och det är nog också därför man är såpass starka hemma. Där för man spelet och då funkar också försvarsspelet bättre, som i grunden inte är speciell bra. Man har ett grymt powerplay på hemmaplan där man har utdelning på hela 28.1%, vilket gör dem till näst bästa lag i ligan. Man gör mycket mål framåt och man släpper in en hel del bakåt. Det luktar överspel för mig åtminstone. I målet är Steve Mason bekräftad.

islanders_200x200Islanders ska vi ännu en gång inkludera i ett speltips. Den här gången gäller det som sagt ett överspel och jag tror det har goda chanser till att sitta. Det är två lag som har sina absoluta styrkor offensivt sett och då brukar det också bjudas på bra hockey. Nu har visserligen Islanders blivit betydligt bättre bakåt än vad man vart under tidigare säsonger, men på slutet har det verkligen inte gått som man velat. Laget har kanske för första gången under säsongen börjat tappa lite form. Man släpper in mer mål än vad man är vana vid och man är nu uppe i tre raka förluster, vilket inte hänt på väldigt länge. Laget är absolut i gungning, men jag tror inte det dröjer innan man är tillbaka på bana igen. Framåt är man fortfarande ett av ligans bästa och skapar mängder av chanser framåt. Mål kommer man göra och det bör man verkligen göra mot ett defensivt svagt Philadelphia, trots att man spelar på bortaplan. Den här säsongen har man spelat två möten som slutade 7-4 respektive 1-0. Båda till Islanders fördel. 1-0 matchen var riktigt sjuk och trots att det bara blev ett mål i matchen så tycker jag det var riktigt sjukt att matchen inte slutade över linan. Det var brutala målchanser och de båda målvakterna stod på huvudet. Jag tror på ännu en målfest idag. Historiskt så har 7 av 10 senaste matcherna klarat linan. Halak är bekräftad i kassen.


Jag tror på ännu ett möte där båda lagen ska ha goda chanser till att göra ett par mål. Mitt spel denna afton kommer alltså att bli över 5.5 mål till oddset 1.95 hos bet365. Insatsen kommer som vanligt att ligga på 6 units. Nu hoppas vi på nätrassel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden