Det är dags för en nästan betydelselös match mellan Philadelphia som gästas av slutspelsklara New York Islanders. Det känns som att det finns ett givet spel här idag och det lutar åt ett målspel.

  • Match: Philadelphia – NY Islanders
  • Speltips: Över 6.0 mål
  • Odds: 1.99 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/4, 01.05

Philadelphia har varit en riktig besvikelse denna säsong. Man har släppt in många mål och dessutom haft svårigheter att göra mål framåt. Det där med att man släpper in mål stämmer fortfarande, men man har däremot fått igång produktionen framåt. Det är inte mer än rätt med tanke på att deras besättning av forwards är riktigt bra och dessutom en av de bredaste i hela ligan. Backsidan har man som sagt problem med, men mycket beror också på tomten man har i kassen. Man har visserligen värvat Steve Mason som hoppat in och gjort det bra, men ikväll är det återigen dags för Ilya Bryzgalov att vakta kassen. Jag tror inte jag behöver beskriva honom nåt närmare utan de flesta vet att han inte är en bra målvakt. Flyers är däremot riktigt starka på hemmaplan där man vunnit mesta delen av sina matcher. Dagens lina har man klarat i 3 av de 5 senaste matcherna och i en av dem så har det slutat med exakt fem mål. Att man har problem bakåt beror inte bara på målvakterna utan även att man haft problem med skador under hela säsongen. Ikväll står hela tolv spelare uppskrivna på skadelistan varav nio är backar. Man kan egentligen säga att Flyers har en ordinarie back ikväll och det är Luke Schenn. Offensiven är bred så det spelar ingen större roll, men bakåt är det självklart att det gör avtryck.

Islanders blev sist klara för slutspelet. Något som man inte lyckats med på många år. Till denna match kan man förmodligen spela lite mer avslappnat och det tror jag inte direkt hjälper dem till att förbättra defensiven som varit under all kritik senaste tiden. Framåt har man varit riktigt bra hela säsongen och är ett av de lagen som gjort flest mål i hel NHL. Deras två första lines är riktigt bra och framförallt Matt Moulson och John Tavares som öser in poäng. Deras stora problem denna säsong har delvis varit backarna. Man har faktiskt en backbesättning som inte håller alltför hög klass. Man har många backar som inte är alltför bra på skridskorna och det bör ett skridskostarkt Flyers kunna utnyttja. Islanders har klarat dagens lina i fyra raka matcher och mycket känns som att man gör det idag också. Idag väljer man att vila Nabokov och ställer istället unge Kevin Poulin. Han har bara startat tre matcher denna säsong och gått förlorande ur två av dem där äddningsprocenten håller låga 88.0%. Islanders har Nabokov i buren och han är ingen jätte och denne Poulin har ju bara fått tre starter trots detta,vilket ganska tydligt visar att han inte håller speciellt hög klass. Idag möter man ett offensivt skickligt Flyers och då lär han få det tufft. Denna säsong har man klarat linan i 2 av 3 möten inbördes. Det sista mötet slutade med fem mål. Islanders har inga nämnvärda skador.

The total has gone OVER in 4 of Philadelphia’s last 5 games
The total has gone OVER in 4 of Philadelphia’s last 6 games at home
The total has gone OVER in 5 of Philadelphia’s last 7 games when playing at home against NY Islanders
The total has gone OVER in 4 of the NY Islanders last 5 games


Jag gissar på att det återigen blir en öppen och rolig match när dessa möts. Båda två spelar anfallshockey och dessutom riktigt bra. Två halvkassa målvakter gör även det att detta borde kunna lösas. Jag spelar över 6.0 mål hos Pinnacle till oddset 1.99 med 6 units. Blir det sex mål så får vi pengarna tillbaka.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden