Philadelphia Flyers tar idag emot New Jersey hemma i Wells Fargo och för några år sedan var det här ett riktigt toppmöte. Nu är det inte mer än ett normalt möte mellan två lag som har gått riktigt tungt på senaste tiden. Jag kommer inrikta mig på ett skottspel idag.

  • Philadelphia – New Jersey
  • Speltips: Under 54.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 01.05

Gång på gång har jag varit inne på att detta Philadelphia startat hur uselt som helst. För ett par veckor sedan sparkade man sin coach och ersatte honom med Craig Berube. En move som fortfarande väntar på ett resultat. På de tre senaste matcherna har man bara gjort två mål framåt vilket fortsatt antyder att offensiven är riktigt uddlös. Storstjärnan Claude Giroux har fortfarande efter fjorton matcher inte hittat nätet, bara det antyder att något känns väldigt fel. Scott Hartnell lyckades dock senast stänka in sitt första mål för säsongen och dessutom sin första poäng. Kanske kan det vara en antydan på att det håller på att släppa? Nej, jag tror fortfarande inte det. Inte mot Devils iallafall som lägger 150% krut på sitt försvarsspel. Tittar man på nattens lina som Unibet lagt på 54.5 så är det en ganska låg lina och Flyers har faktiskt klarat den linan i 12 av 14 matcher denna säsong. Då ser väl de flesta det som ett drömodds att spela på överspelet, men riktigt så enkelt är det inte. När man senast möttes för en dryg vecka sedan så slutade skotten 21-14 till Flyers favör. Ja, ni hör det är för tillfället inga skönlag som lirar. Bör bli ganska chansfattigt ännu en gång.

claude giroux

New Jersey är ett av ligans tråkigaste lag. De ställer upp och styr motståndarna till dåliga lägen. När motståndarna väl skjuter så är det antingen en back eller forward i vägen för skottet och hindrar det att komma ändå fram till mål. Devils har under flera säsonger spelat på samma sätt och till denna säsongen så känns även deras offensiv något tunnare utan en viss Kovalchuk. Nu lider man dessutom av ett par jobbiga avbräck vilket försämrar deras offensiv ytterligare. Ryan Clowe är borta och förmodligen också Travis Zajac. Dagens skottlina är ändå ganska hög för att vara Devils då man denna säsong gått under linan i 11 av 14 matcher, oftast med ganska god marginal. I de tre senaste matcherna har det blivit totalt 39, 37 och 35 skott i, vilket säger en hel del om vilka sömnpiller det varit. Alla tre har dock varit mot lag som inte skjuter alltför mycket och dessutom har ganska okej koll bakåt. Det gäller väl ungefär detsamma för detta Flyers idag. De är kassa framåt och Devils är för dåliga framåt för att kunna skapa mycket själva. Deras totala skottsnitt denna säsong ligger på drygt 48 skott/match och det säger lite om att den här linan är lite fel.


Det är en ganska låg lina för att vara skott, men samtidigt så ska den vara det. Tycker dessutom att man kan sänka den något ytterligare då den här matchen förmodligen inte kommer gå till världshistorien som den roligaste. Jag spelar under 54.5 skott till oddset 1.85 med 6 units. Spelet hittar ni denna gång under fliken ‘Matchstatistik’ hos Unibet.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden