Tidigt spelstopp i en match mellan två lag som ligger i skilda delar av tabellen. Hemmalaget Philadelphia ligger på nedre halvan medans Nashville kämpar för att vinna sin division. Det är två offensivt starka lag som möts och då går jag på känslan att det blir chansrikt.

  • Match: Philadelphia – Nashville
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/2, 19.05

philadelphia_200x141Philadelphias säsong har inte varit någon höjdare och man har som vanligt problem med försvarsspelet till och från, framför allt när man spelar på resande fot. Idag kommer ett av ligans bästa lag den här säsongen på besök i Wells Fargo och jag har svårt att se att man kommer vinna idag. Dock så är man ett helt annat lag på hemmaplan och är det nånstans man har en god chans till poäng så är det just hemma. Man är faktiskt rätt starka på hemmaplan och det är min anledning till varför jag tror det kommer bli en chansrik match. Flyers har ett högt skottsnitt på hemmaplan och det är där man slänger in som mest puckar på kassen. Man är ett lag som drivs på av en energifylld publik och det är väl det jag tror höjer dem lite extra. Idag möter man ett bra lag, men också ett lag som släppt till mycket chanser på slutet. Flyers skapar som sagt bra mycket mer på hemmaplann än vad man gör på resande fot och det är min stora anledning till detta spel. Bakåt släpper man till ganska mycket chanser, men snittet bakåt är lägre på hemmaplan. Dock så tycker jag inte det spelar någon större roll idag då man möter ett av ligans vassaste lag offensivt sett. Chanser kommer utbytas enligt mig.

nashville_200x116Nashville har varit årets stora överraskning denna säsong och man fortsätter vara det där topplag som man varit sedan allt startade. Mycket beror på att man har Philadelphias förre coach, Peter Laviolette, i båset och därmed fått ett mycket mer offensivt spel. Laviolette hade inte det rätta spelarmaterialet för att coacha Flyers, men i Preds har han fått ett defensivt utpräglat lag att jobba med. Det innebär att man kan spela offensivt, men samtidigt ha ganska bra koll bakåt. Man är en given utmanare till bucklan senare i vår, om man bara lyckas handskas med orutinen i ett slutspel. Den senaste tiden har man ändå släppt till en del chanser och jag räknar med att man kommer göra det idag också. Framåt är man vassa och skapar allt som oftast minst 30 skott framåt. Resterande del ska Flyers lösa utan problem med tanke på att de står som hemmalag. Härom dagen så spelade Preds borta mot Islanders där man förlorade skotten med 40-32 och då tycker jag ändå Flyers och Islanders spelar lite lika då det oftast är all in på det offensiva. Jag räknar idag med att det blir en offensivt lagd match och med tanke på att de inte möts så mycket de senaste åren så spelar historiken ingen större roll. Säsongens enda möte blev 38-27 i skott till Preds i Nashville strax innan jul.


Två offensivt bra lag som möts bör enligt mig betyda en hel del chanser. Preds är alltid bra medans Flyers spelar som bäst på hemmaplan. Mitt spel denna afton kommer alltså att bli över 58.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden