Ny NHL-natt och nattens match blir mötet mellan Philadelphia Flyers – Washington Capitals. Två lag som kommer med segrar i ryggen där framförallt Flyers kan känna sig något lättade då laget satte stopp för en fem matchers lång förlustrad. Kan laget ta tillvara på sin seger senast när Capitals är back to back?

  • Match: Philadelphia Flyers – Washington Capitals 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 9/1, 01:00

Flyers fick som sagt äntligen vinna senast. Efter att laget hade haft en roadtrip på åtta raka bortamatcher som avslutades med fem raka förluster, så fick laget vinna när det vankades hemmamatch mot Ottawa Senators. Segern satt däremot långt inne och den vanns till slut med 2-1 efter straffar.

Segern innebar att Flyers har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-4-2.
Flyers har just nu tagit trettiosju poäng på fyrtio spelade matcher och ligger på en trettonde plats i Eastern Conference. För stunden är det långt till slutspel då det är hela nio poäng dit.
Problemet är till stor del försvarsspelet. Laget har släppt in tredje flest mål i Eastern Conference, hundratjugoen stycken. Så med en målskillnad på 108-121 snittas matcherna på 5,72 mål.

Hemma i Wells Fargo Center fungerar spelet bra. Det har blivit poäng i tolv av femton hemmamatcher, varav nio segrar. Det gör att Flyers har spelat till sig tjugoen poäng på hemmaplan och är Eastern Conference elfte bästa hemmalag. Notera att Flyers är ett utav lagen som har spelat bra många färre hemmamatcher än mestadels av sina motståndare.
På dessa matcher har Flyers mäktat med att göra femtioen mål och det ger ett snitt tre gjorda mål per match. Flyers har släppt in fyrtiotre mål och det ger ett snitt på 2,52 mål per match.
Flyers har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i fyra, varav tre matcher har laget avgått med seger. På dessa matcher har bara en match gått över 5,5 mål.

philadelphia_200x141 V.S washington_200x122

Capitals kommer till spel back to back. Laget besegrade Toronto Maple Leafs med 6-2 på bortaplan i självaste Air Canada Center och skickade ner Maple Leafs ännu djupare ner i sin formsvacka.

Det innebar att Capitals har vunnit tre raka matcher och har på sina tio senaste matcher sju segrar och tre förluster, 7-1-2. Capitals har tagit poäng i nio av sina tio senaste matcher och har poäng i fem raka matcher.
Med den grymma formen siktar Capitals ännu högre upp i tabellen. Laget står nu på fyrtionio poäng efter trettionio spelade matcher och ligger på en sjätte plats i Eastern Conference.
På dessa matcher har Capitals ordnat en målskillnad på 118-101 och det ger ett snitt på 5,61 mål per match.

Capitals har spelat ofantligt bra på bortais den här säsongen. Det har hittills spelats tjugoen bortamatcher för laget och man har spelat till sig tjugosju poäng. Det gör Capitals till Eastern Conference bästa bortalag. 
Capitals har på dessa matcher gjort sextiotvå mål vilket är näst flest i sin Conference och det ger ett snitt på 2,95 mål per bortamatch. Det har samtidigt släppts in femtioen och det ger ett snitt på 2,42 mål per match.
Capitals har tagit tre segrar på sina fem  senaste bortamatcher. Noterbart är att tre av fem matcher har slutat över 5,5 mål.

Det är dags för säsongens första möte.
På lagens tio senaste matcher har Flyers sex segrar och Capitals fyra. Noterbart är att dom sju senaste matcherna har slutat över 5,5 mål.
Lagens fem senaste möten i Wells Fargo Center har slutat med fyra segrar för Flyers och en för Capitals. Noterbart är att dom fyra senaste mötena har slutat över 5,5 mål.

Två lag med offensiv spelstil.
Flyers kommer vilja sätta hög fart på matchen när Capitals är back to back och försöka dra nytta av eventuellt tunga ben hos motståndarna. Men ett Capitals i en otroligt fin form kommer det att bli tufft. Tre raka segrar och laget öser in mål = Capitals är svårstoppade för stunden. Därav passar det Flyers bra att då kanske få slut på Capitals fina form och bygga vidare på en vinnande trend. Flyers har fyra segrar på dom fem senaste hemma mot Capitals. Men mest fokus läggs på att Flyers gör massor av mål på hemmaplan. Flyers snittar tre gjorda mål per hemmamatch och mot Capitals har laget öst in mål under tidigare säsonger.
Capitals vill inte vara mycket sämre och snittar strax under tre gjorda mål per bortamatch. På slutet har målskyttet verkligen lossnat. Sex mål senast och arton mål på sina fem senaste bortamatcher.
När dessa två lag möter varandra är det full fart framåt som gäller. Speciellt från Flyers del som inte har något vidare försvarsspel. Lagens sju senaste möten har slutat över 5,5 mål och dom fyra senaste i Wells Fargo Center.
Flyers kommer vilja dra nytta av att Capitals är back to back och ösa från start, men ett Capitals i god målform och fin trend är överspelet mest intressant.
Att vi bjuds på 2,00 degen mellan dessa lag med den historiken och lagens skicklighet att göra mål är det oerhört tacksamt och måste synas. Mitt spel blir därmed över 5,5 mål hos William Hill.